Kad šioje LKL pusfinalio serijoje laukia kieta kova iliustravo ir epizodas pačioje rungtynių pradžioje, kuomet varžovas prakirto antakį „Lietuvos ryto“ komandos varikliukui Kendrickui Brownui.

„Gaila, nes jis gerai pradėjo rungtynes, bet po šio incidento paskui išvis nefunkcionavo, – nusivylė „Lietuvos ryto“ vairininkas. – Denisas (Lukašovas) kelis epizodus prasčiau sužaidė, tai pabandėme ir (Adą) Juškevičių įžaidėju pastatyti. Bandėme daryti rotaciją, bet visi matėte, kas gavosi.“

„Lietuvos rytas“ šioje akistatoje padarė 13 klaidų ir tai yra vos viena mažiau nei jų varžovai. Bet būtent šį žaidimo komponentą labiausiai išskyrė T. Pačėsas.

„Mus vėl nužudė klaidos. Bet tokiose rungtynėse svarbi kiekviena detalė: pramestos baudos, klaidų skaičius – tai leido jiems susikrauti persvarą ir ją išlaikyti iki pat pabaigos“, – galva kraipė 44-erių alytiškis.

Apskritai mačas prasidėjo itin banguotu žaidimu: vilniečiai startavo 9:2, bet vėliau atsiliko 18:21. Antrą ketvirtį vėl geriau pradėję T. Pačėso auklėtiniai laimėjo atkarpą 7:0, bet čia pat praleido 8 taškus be atsako ir leido „Neptūnui“ išlyginti rezultatą (29:29).

Komandoms apsikeitus taikliais dvitaškiais (31:31), „Lietuvos ryto“ puolimas atsidūrė akligatvyje, o du Vytauto Šarakausko tritaškiai ir Martyno Mažeikos penki taškai iš eilės leido uostamiesčio ekipai kaip reikiant truktelėti į priekį (32:42).

Po pertraukos vis dar ant bangos žaidę klaipėdiečiai truktelėjo dar penkiais taškais į priekį ir privertė T. Pačėsą dar nepraėjus nei minutei vėl savo auklėtinius šaukti į pasitarimą (37:49). Nors ne ilgai trukus „Lietuvos rytas“, daugiausiai tritaškių pagalba, jau kvėpavo svečiams į nugaras (48:54), Dainiaus Adomaičio auklėtiniai rado atsaką (49:61). Sirgaliai skanduotėmis dar bandė prikelti vilniečius, bet „Neptūnas“ vis labiau tolo (49:65) ir susikrauto pranašumo iš savo rankų nebepaleido.

„Nesvarbu, kaip pradedi varžybas – vis tiek turi atrasti savo žaidimą. Ir mes džiaugiamės, kad jį radome anksti, o ne per vėlai, todėl ir pavyko kontroliuoti savo žaidimą“, – apie vangią rungtynių pradžią, bet galingą finišą pasakojo 16 taškų pelnęs „Neptūno“ kapitonas M. Mažeika.

„Koncentracija 40 minučių ir pasitikėjimas savimi – tai ko reikia atkrintamosioms. Vyrai buvo psichologiškai gerai nusiteikę, bet aš norėjau, kad jie neperdegtų. Vyrai buvo tikrai susikaupę, bet neįsitempę“, – laisvu auklėtiniu žaidimu džiaugėsi D. Adomaitis.

Stebuklo per paskutinį ketvirtį nesukūręs „Lietuvos rytas“ pralaimėjo ir į Klaipėdą vyks būdamas ne itin patogioje situacijoje – LKL pusfinalio serijoje iki trijų pergalių jie dabar pralaimi 0-1. Antrasis mačas „Švyturio“ arenoje bus žaidžiamas šeštadienį nuo 17 val.

„Laimėjome tik vienerias rungtynes, o reikia trijų. Tikrai netapome favoritais. Jeigu namuose išeisime galvodami, kad mes favoritai, tai nukentės mūsų rezultatas“, – neperšokęs griovio sakyti „op“ neskubėjo „Neptūno“ vedlys.

„Serija dar tik prasidėjo, todėl bandysime atsikovoti aikštės pranašumą. Šiandien nefunkcionavo mūsų agresyvumas ir kovingumas, kurio reikia tokio lygio rungtynėms. Be to, šis mačas nesusiklostė daugeliui žaidėjų. Bet mes puolime turime rezervo: visi esame talentingi, bet klaidos neleido logiškai užbaigti atakų. Eliminavę šiuos dalykus mes būsime daug konkurencingesni“, – rankų nenuleido T. Pačėsas, kurio auklėtiniai pataikė 47 proc. dvitaškių, tik 29 proc. tritaškių ir 68 proc. baudų metimų.

Klaipėdiečiai galėjo pasigirti kiek geresniu taiklumu: atitinkamai 53, 47 ir 91 proc.

Iki pusfinalio abi šios komandos tarpusavyje akis į akį šiame sezone stojo penkis kartus: LKL čempionate „Lietuvos rytas“ šventė tris pergales (72:62, 80:76 ir 95:88), o „Neptūnas“ – vieną (70:62). Tuo metu Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pusfinalyje vilniečių puolimo mašina Klaipėdos klubą suvažinėjo 97:79.

„Mes taurę jau laimėjome, o čia visai kitas etapas ir vėl reikia įrodyti savo pranašumą. Norėdami laimėti prieš „Neptūną“, mes turime žaisti daug geriau. Ir tai yra akivaizdu“, – ankstesnius rezultatus prieš svarbų mūšį uostamiestyje į šalį vijo T. Pačėsas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)