Lapkričio mėnesį dėl nuolatinės migrenos K. Kuricas nusprendė atlikti išsamesnius medicininius tyrimus, kurių rezultatai buvo negailestingi – sportininko smegenyse rastas auglys, todėl nedelsiant reikėjo atlikti operaciją.

„Auglys buvo galvos priekyje tarp dviejų smegenų puselių, todėl daktarams teko atlikti pjūvį ir pašalinti dalį kaukolės... ir atskirti auglį nuo smegenų audinio“, – pasakojo Las Palmaso „Gran Canaria Herbalife“ komandoje žaidžiančio K. Kurico tėvas, kuris pats yra neurochirurgas.

Operacija praėjo sėkmingai, tačiau po dviejų dienų 26-erių krepšininko būklė pablogėjo, nes spaudimas smegenyse ėmė didėti, o širdies ritmas – pavojingai lėtėti. Gydytojams teko atlikti dar vieną operaciją, kurios metu jie pašalino didelę dalį kaukolės tam, kad smegenys galėtų saugiai tinti.

K. Kurico tėvai atskleidė, kad tądien jų sūnus galėjo mirti.

„Buvo momentas, kuomet nežinojome, ar jam pavyks išgyventi. Vėliau klausėme savęs, koks jis bus ir ar bus kažkokia žala smegenims“, – laikotarpį, kol K. Kuricas buvo medicininės komos būsenoje, prisiminė jo mama.

Bet atsakymų į savo klausimus tėvai sulaukė jau po poros dienų – sūnus jau buvo pabudęs iš komos ir sėdėjo ant lovos. O visai ne už ilgo gydytojas sulaukė JAV piliečio klausimo.

„Jis stengėsi išsiaiškinti, kada vėl galės žaisti krepšinį, nors tuo metu vos galėjo paeiti“, – prisiminė K. Kurico tėvas.

Vėliau gydytojams reikėjo atlikti trečią ir paskutinę operaciją, kurios metu trūkstamą kaukolės dalį jie pakeitė plastikiniu implantu.

„Aš pirmasis – dar nė vienam krepšininkui neteko to išverti“, – sakė 193 cm ūgio gynėjas.

Praėjus penkioms savaitėms po pirmosios operacijos, K. Kuricas žengė ant parketo, kad pasisveikintų su savo komandos draugais.

Sunki ir varginanti reabilitacija, bet po penkių mėnesių krepšininkas vėl žaidė krepšinio rungtynes. Sekmadienio vakarą „Gran Canaria“ klubo žaidėjai, vadovai, treneriai ir sirgaliai atsistoję gausiais aplodismentais sutiko vėl geltonus marškinėlius užsivilkusį amerikietį.

Sugrįžimo mače į vienų iš Ispanijos ACB lygos lyderių „Valencia“ krepšį K. Kuricas per 12 minučių įmetė 3 tritaškius iš 4, prametė dvitaškį ir iš viso surinko 9 taškus.

„Nebuvo lengva, – savo kelią nuo ligoninės patalų iki krepšinio arenos prisiminė jis. – Teko atsistoti ir vėl iš naujo mokytis vaikščioti. Bet kai dirbi siekdamas tikslo, gyvenimas įgauna ypatingą reikšmę... Netekau daugybės raumenų masės, be to, tokių atvejų kaip mano, dar niekada nėra buvę.

Siekiant, kad vėl sugrįžčiau į ta žaidimo lygį, kuriame buvau iki operacijos, mums teko improvizuoti, koncentruojantis į mano treniruočių procesą, mitybą ir visų svarbiausia – mano mintis.“

Išgyvenęs šią dramatišką laikotarpį amerikietis prisipažino dabar viską vertinantis kur kas labiau, nes suprato, kaip greitai visas gyvenimas gali apsiversti aukštyn kojomis. Bet ji drąsiai teigia: „esu naujas Kyle'as – didesnis ir geresnis“.

„Kai tavo gyvenime nutinka kas nors blogo, yra dvi išeitys: leisti save sunaikinti arba iš to pasisemti stiprybės. Įveikti nesėkmės baimę buvo mano pirmasis žingsnis šios sunkios kelionės metu. Tikrai nebuvo lengva...

Buvo akimirkų, kai kilo abejonių. Sakoma, kad sunkiausias iššūkis yra kovoti su savimi, o ne prieš kitus. Žinojau, kad yra dalykų, dėl kurių verta kovoti, todėl baimė nebuvo išeitis. Pasakiau sau, kad neleisiu jai manęs sunaikinti. Gyvenimo sunkumai žmones tik sustiprina. Esminis klausimas yra, ką tu esi pasiryžęs padaryti dėl savo mylimų dalykų. Ir atsakymas, kurį aš supratau, buvo toks: viską.“

K. Kuricas, kuris yra baigęs prestižinį Liusvilio universitetą, savo profesionalo karjerą 2012 metais pradėjo Madrido „Estudiantes“ klube, o po dviejų sezonų persikėlė į „Gran Canaria“ ekipą, su kuria praėjusiame Europos taurės turnyro sezone nužygiavo iki finalo.

Krepšininkas taip pat yra vedęs ir augina du sūnus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)