„Chimki“ atsidūrė lygiai tokioje pačioje situacijoje, kaip ir Malagos „Unicaja“ ar grupė kitų pajėgių Europos komandų – kadangi 11 vietų dešimtmetį bus rezervuota A licencijas turinčioms komandoms, rusų milijonierių galimybės patekti į ateinančio sezono Eurolygą yra itin miglotos.

„Mes dar vasarą buvome susitikę Barselonoje, kur susirinko visų Eurolygos komandų atstovai. Tada buvo paskelbta apie planus, kad lygą norima sumažinti iki 16 komandų. Daug kas kalbėjo, kad tai neteisinga, kad reikia elgtis atvirkščiai – išplėsti lygos geografiją. Kas apskritai yra Eurolyga? Tai – faktiškai Europos čempionatas tarp klubinių komandų. Ir jeigu Europoje yra daugiau nei 50 šalių, kodėl čia žaidžia tik 16 klubų?“, – duodamas interviu portalui Sovsport.ru rėžė R. Kurtinaitis.

Pasak lietuvio, dabartinė situacija yra tiesiog komiška, kadangi viena iš galimybių „Chimki“ likti kito sezono Eurolygoje – specialiai klupti ir siekti iškritimo į Europos taurę. Būtent to turnyro čempionams atiteks vienas iš 5 papildomų kelialapių į ateinančio sezono Eurolygą.
„Žinoma, tokių minučių net neturiu, tačiau svarstant hipotetiškai, dabar logiška būtų pralaimėti visiems Eurolygos grupių etape, kad iškristume į Europos taurę. Situacija dabar yra tokia, kad patekę į kitą etapą mes liksime be Eurolygos“, – ironiškai konstatavo R. Kurtinaitis.

Dar viena galimybė „Chimki“ išsaugoti vietą kito sezono Eurolygoje – laimėti papildomą atrankos turnyrą arba VTB Vieningąją lygą, tačiau ir čia iškyla daugybė klaustukų. Kokios komandos bus kviečiamos į atranką – neaišku, o laimėti VTB turnyrą – itin sudėtinga užduotis, kadangi jame varžosi Maskvos CSKA, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ir kiti galingi Rusijos klubai. Apskritai, dar nėra garantijos, kad VTB Vieningosios lygos čempionams bus suteikiamas kelialapis į turnyrą.

„Kol kas nėra aišku, kurių šalių čempionai pateks į turnyrą. Norėtųsi, kad tokia teisė atitektų Rusijos čempionams. Arba bent jau turėtume galimybę sudalyvauti papildomoje atrankoje. Nes pagal dabartinį pajėgumą Eurolygoje galėtų žaisti apie penkias Rusijos komandas“, – pažymėjo „Chimki“ strategas.

Skeptiškai R. Kurtinaitis vertina ir Eurolygos kuriamus reglamentus bei taisykles.

„Visada buvo taip – kas sprendžia, tas ir užsako muziką. Buvo reglamente taisyklė, kad Eurolygoje negali žaisti daugiau nei keturios vienos šalies komandos. Tačiau kuomet Valensijos „Basket“ laimėjo Europos taurę, Eurolygoje žaidė penkios Ispanijos komandos. O kada „Chimki“ laimėjo Europos taurę, vieta Rusijai turnyre nebuvo skrita. Ten pavyko patekti tik per VTB čempionatą“, – druską ant žaizdos barstė treneris.

Anot jo, užkulisiniai susitarimai „už akių“ Eurolygai garbės nedaro.

„Jeigu mes deklaruojame demokratiją, tuomet reikėjo surinkti visus dabartinės Eurolygos klubus ir viską kartu aptarti. O susirinko tik išrinktųjų ratelio atstovai: mes netgi nežinome, kiek jų ten buvo. Net neturėjome progos pasisakyti. Aišku, tai nereiškia, kad nuo mūsų nuomonės kas nors būtų pasikeitę. Tačiau ji bent būtų buvusi išsakyta. O dabar mums belieka tarsi prie alaus bokalo svarstyti, kas būtų, jeigu būtų“, – teigė R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)