Prieš mėnesį iš Lilio su savo antruoju Europos čempionato sidabro medaliu sugrįžęs vilnietis šiuo metu itin išsiskiria iš visų rinktinės narių – kol dauguma jų jaučia nuovargį ir savo žaidimu sirgalių nedžiugina, M. Kuzminskas be didesnio vargo laužo varžovų gynybines užtvaras.

Jis Ispanijos Supertaurės pusfinalyje padėjo Malagos „Unicaja“ komandai eliminuoti titulą gynusį Madrido „Real“ klubą bei atvedė ekipą į pergales ACB lygos ir Eurolygos starte.

Ispanijos pirmenybėse Lietuvos rinktinės narys per du mačus vidutiniškai rinko po 11 taškų, o Eurolygoje į Bambergo „Brose Baskets“ krepšį įmetė 18 taškų ir su 24 naudingumo balais pirmame ture pateko į geriausių žaidėjų ketvertuką.

„Pasikalbu su kitais rinktinės nariais, tai visi jaučia emocijų trūkumą, bet jėgų man dar tikrai netrūksta. Sunkiausias periodas po rinktinės būna Naujųjų metų laikotarpiu, kuomet be pertraukos esi pražaidęs ilgą laiką, o sezonas dar tik būna įpusėjęs“, – pasakojo M. Kuzminskas.

Daugelis krepšinio ekspertų talentingąjį lietuvį jau regi žaidžiantį NBA. Tiesa, išbandyti savęs už Atlanto jis dar neturėjo galimybių – praėjusią vasarą į NBA vasaros lygą mūsiškio neišleido klubas. Tačiau šiemet M. Kuzminsko sutartis su „Unicaja“ baigsis, todėl galbūt galiausiai išvysime jį NBA arenose?

„Dar tiksliai nežinau datų, bet manau, kad susikirs NBA vasaros lyga ir rinktinės treniruočių stovyklos. Jeigu taip atsitiks, kad ir kaip norėtųsi išbandyti jėgas vasaros lygoje, pasirinksiu rinktinę“, – iš anksto Joną Kazlauską pradžiugino šoklusis lietuvis.

– 26-eri metai. Ar jau galima jus vadinti subrendusiu žaidėju?, – Krepšinis.lt paklausė M. Kuzminsko.

– (juokiasi) Tikrai nejaučiu, kad man 26-eri metai. Kai buvau 17-metis, visi 26-erių metų žaidėjai jau atrodė seni, bet kai pats pasiekiau šį skaičių, tai nesijaučiu toks senas. Atrodo, kad su metais atsiranda ne tik daugiau žinių, bet ir jėgų.

– Tai vis dar jaučiatės 17-os?

– Kartais net ir jaunesniu pasijaučiu (juokiasi). Tiesiog nereikia skubėti gyventi – reikia kuo ilgiau pasidžiaugti jaunyste.

– Ko pats sau norėtumėte palinkėti artėjantiems metams?

– Per paskutinius du sezonus Ispanijoje nepraleidau nė vienų rungtynių, todėl norėčiau, kad ir toliau traumos mane aplenktų. Dar norėčiau, kad mano žaidimo kreivė ir toliau augtų į viršų, o komandai sezonas nebūtų prastesnis nei praėjusiais metais.

– Po Europos čempionato dauguma rinktinės žaidėjų jaučia nuovargį, o iš kur pas jus tiek energijos?

– Pasikalbu kitais rinktinės nariais, tai visi jaučia emocijų trūkumą, bet jėgų man dar tikrai netrūksta. Sunkiausias periodas po rinktinės būna Naujųjų metų laikotarpiu, kuomet be pertraukos esi pražaidęs ilgą laiką, o sezonas dar tik būna įpusėjęs.

– Dauguma specialistų šiemet jus įvardija jau kaip „Unicaja“ lyderį. Ar jaučiate didesnę naštą?

– Mūsų treneris visiems žaidėjams išdalija panašų minučių skaičių, kad išsilaikytų pastovumas. Malagoje yra 12 lygiaverčių žaidėjų – kiekvieną kartą gali iššauti vis kitas. Keleriose rungtynėse tai pavyko man, kitose geriau seksis kitiems – mūsų komandoje ryškaus lyderio nėra. Tokia Joano Plazos žaidimo filosofija. Jeigu skiname pergales, tai tik kaip komanda.

– Tai žvelgiant į ilgo sezono perspektyvą, nėra apmaudu, kad rungtyniaujate tik po 20 minučių?

– Su J. Plaza dirbu jau ketvirtus metus iš eilės, todėl žinau, ko jis iš manęs tikisi ir ko galiu iš jo pats laukti. Tokia jo filosofija ir ji pasiteisina, todėl nėra ko pykti – reikia maksimaliai išnaudoti tą laiką, kurį gauni.

– Jau pasiekėte savo žaidimo piką, ar galima iš jūsų tikėtis dar daugiau?

– Manau, kad dar ne. Jaučiu, kad tikrai turiu kur tobulėti. Jeigu būsiu sveikas, stengsiuosi tai ir padaryti.

– Kokie „Unicajai“ keliami tikslai Ispanijoje ir Eurolygoje?

– Konkretūs tikslai komandai nėra iškelti: treneris nemėgsta daug prisižadėti ir prognozuoti, bet mūsų pagrindinis uždavinys yra kovoti kiekvienose rungtynėse. Pernai patekome į pusfinalius tiek ACB lygoje, tiek Karaliaus taurės turnyre ir į TOP-16 etapą Eurolygoje. Jeigu pavyktų tai pakartoti arba net pagerinti, manau, kad sezoną vertintumėme kaip sėkmingą.

– Praėjusią vasarą klubas neišleido jūsų į NBA vasaros lygą, o po šio sezono baigiasi sutartis. Galbūt pagaliau išbandysite savo jėgas ir kitapus Atlanto?

– Dar tiksliai nežinau datų, bet manau, kad susikirs NBA vasaros lyga ir rinktinės treniruočių stovyklos. Jeigu taip atsitiks, kad ir kaip norėtųsi išbandyti jėgas vasaros lygoje, pasirinksiu rinktinę.

– O atsiradus galimybei planuojate keltis į kitą klubą?

– Daugeliu apsektų Malaga esu patenkintas: klubas labai profesionalus, sudarytos geros gyvenimo sąlygos, oras superinis, žmonės mane labai svetingai priėmė. Be to, žaidžiame Eurolygoje ir stipriausioje Europos krepšinio lygoje, todėl skųstis tikrai neturiu kuo. O ar būsiu vertas kažko daugiau – parodys ateitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)