Kai „Raptors“ savo gretose turi J. Valančiūną, varžovų žaidimas būna labiau paremtas fizine jėga. Prisipažinsiu, tai mums bus kažkas naujo. Tačiau mes tam ruošiamės ir būsime pasirengę.
Tyronnas Lue, „Cavaliers“ treneris
Nors J. Valančiūnas ant parketo jau galėjo pasirodyti ir ketvirtose serijos rungtynėse, „Raptors“ išsivertė be lietuvio paslaugų. Toronto komanda iškovojo pergalę namuose (105:99) ir daug kam netikėtai išlygino serijos rezultatą – 2:2. Dabar drama keliasi atgal į Klivlandą, kur „Raptors“ pirmuosius du mačus pralaimėjo tiesiog beviltiškai – 84:115 ir 89:108. Visgi „Cavaliers“ treneris T. Lue pripažįsta, kad 24-erių lietuvio pasirodymas aikštėje jėgų balansą gali pakoreguoti.

„Kai „Raptors“ savo gretose turi J. Valančiūną, varžovų žaidimas būna labiau paremtas fizine jėga. Jis grumiasi po lenta, komanda gali žaisti lėčiau, nes J. Valančiūnas gali rinkti taškus iš po krepšio. Varžovams tai leis būti labiau dinamiškais, kadangi šiuo metu jie daugiausia remiasi savo lyderių metimais. Prisipažinsiu, tai mums bus kažkas naujo. Tačiau mes tam ruošiamės ir būsime pasirengę“, – apdairiai mačo išvakarėse kalbėjo T. Lue.

Atsargus prieš penktąsias serijos rungtynes, vyksiančias naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, buvo ir D. Casey. Kalbėdamas apie J. Valančiūno galimybes, treneris pripažino, kad daug kas priklausys nuo to, kokį penketą aikštėje išrikiuos varžovai.

„Mes greičiausiai jį jau galėsime išnaudoti. Tačiau viskas priklauso nuo to, kokiu penketu varžovai žais aikštėje. Taip, jis yra mūsų pagrindinis vidurio puolėjas, tačiau jeigu „Cavaliers“ žais su Channingu Frye vidurio puolėjo pozicijoje, Jonui bus nelengva.“

Anot D. Casey, jis visiškai nenori, kad po lenta galintis dominuoti Jonas prie tritaškio linijos gaudytų Ch. Frye arba Keviną Love‘ą, kurie mesdami iš tolimų distancijų yra labai pavojingi.

„Kai mūsų aukštaūgis sėkmingai gali gintis prieš krepšininkus prie tritaškio linijos, tai padeda visai komandai keičiantis dengiamaisiais. Ypač tais atvejais, kai aukštyn pasislenka K. Love‘as arba Ch. Frye. Tokiems atvejams mes turime Bismacką Biyombo, kuris apskritai gali dengti bet ką. Tuo metu Jonui kur kas geriau sekasi žaisti po lenta“, – svarstė D. Casey.

Šiose atkrintamosiose varžybose „Cavaliers“ daugiausia rėmėsi trimis aukštaūgiais – minėtaisiais Ch. Frye, K. Love‘u ir Tristanu Thompsonu. Grumiantis vienas prieš vieną po lenta J. Valančiūnas (ypač, jeigu jis vėl gebės demonstruoti tokią pat sportinę formą kaip ir prieš čiurnos traumą), su šiais žaidėjais puolime susitvarkyti turėtų be didesnio vargo, pažymi „Toronto Sun“. Tiesa, „Cavaliers“ turi ir dar vieną kozirį – rusų milžiną Timofejų Mozgovą, tačiau rungtyniaujant šiam aukštaūgiui Klivlando komandos puolimas gerokai sulėtėja. Kaip reikės išspręsti problemas gynyboje, T. Lue turės gerokai pagalvoti.

J. Valančiūnas yra monstras kovojant dėl atšokusių kamuolių, žvėris po lenta, tačiau gintis prieš greitesnius aukštaūgius jam bus sunku.
„Toronto Sun“
Visgi jau dabar galima konstatuoti, kad iki J. Valančiūno traumos lietuvio šešėlyje buvusiam B. Biyombo šioje serijoje ir toliau teks itin svarbus vaidmuo. Tai patvirtina ir D. Casey žodžiai, ir NBA analitikų įžvalgos.

„J. Valančiūnas yra monstras kovojant dėl atšokusių kamuolių, žvėris po lenta, tačiau gintis prieš greitesnius aukštaūgius jam bus sunku“, – pažymi „Toronto Sun“. – „Raptors“ akys šiuo metu krypsta ne tik į sugrįžtantį lietuvį, bet ir į B. Biyombo, kuris gal ir nėra toks stabilus puolime, tačiau gynyboje atidirba su kaupu“.

Savo sugebėjimus 23-ejų B. Biyombo puikiai pademonstravo per dvejas „Raptors“ laimėtas rungtynes. Ant parketo milžinas iš Afrikos praleido 81 minutę, pelnė tik 12 taškų, tačiau po lenta sugriebė net 40 kamuolių ir blokavo 7 metimus.

Konkuruoti su taip žaidžiančiu afrikiečiu J. Valančiūnui bus nelengva. Tai puikiai supranta ir pats lietuvis, tvirtinantis, kad net negalvoja, kaip užgožti sužibėjusį savo dublerį.

„Jie pajuto žaidimo ritmą, o aš nenoriu jo sugadinti. Pastaruoju metu jie žaidė puikiai, kraudavosi pranašumą leisdami B. Biyombo pailsėti. Dabar mano tikslas bus tapti pagalbininku.
Stengsiuosi būti aktyvus ir kovoti po krepšiu, kad padėčiau komandai laimėti“, – sakė J. Valančiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)