Dažniausiai keliones lietuviai planuoja taip, kaip biurų darbuotojos renkasi kvepalus: užuodžia ant draugės ir nori lygiai tokių pat. Lietuviai (dažniau lietuvės) pamato instagrame, kad kuri nors vieta yra madinga ir ten važiuoja vadinamieji įtakos brokeriai (tai yra, tokios pačios tuštutės, iš kurių perkami už didelius pinigus stangrinantys kremai) ir netrukus jau keliauja.

Iš ten ateina ir nesąmoningi klausimai: „Patarkit, ką pažiūrėti Barselonoje?”. Teisingas atsakymas būtų: jeigu jūs važiuojate į Barseloną ir nežinote, kas ten jums įdomu, ko ten keliaujate?
Čia kaip nusipirkti bilietą į kiną ir klausti: „Patarkit kas nors, kas man gali būti įdomu tame filme?”.

Todėl čia yra keli nesąmoningi lietuvių pasirinkimai, kuriuos reikia koreguoti ir gydyti.

Kažkada (labai seniai, prieš tris dešimtmečius) šis miestas Ispanijoje patyrė renesansą, kai buvo išpuoštas, išvalytas ir pasidarė madingas, nes ten vyko 1992 m. olimpinės žaidynės. Apie Barseloną dainavo duetu Freddie Mercury ir barselonietė Montserrat Caballé, publika alpo, ir snobai pradėjo vadinti miestą „Barsa”. Dėmesio: jei kas nors jūsų aplinkoje taip vadina Barseloną, tai sunkaus snobistinio sutrikimo požymis, „užsitęsusi paauglystė”, čia visai kaip vadinti Kopenhagą „Kopenu” arba Kvala Lumpūrą – „Kei El”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)