Rezervuokite vietą skrydžiui cepeline!

Neįtikėtina, bet švedų kompanija „OceanSky Cruises“ į dangų vėl pakels dirižablius – ir net pradėjo rezervuoti vietas kelionėms jais. Būtent dirižabliais prasidėjo pirmosios pasaulyje kelionės oru. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad šiuo metu norintys pirmieji pateikti į pirmąsias išvykas naujuoju dirižabliu yra registruojami tik į laukimo sąrašą, nes vietų jau nėra.

„Susidomėjimas keliauti cepelinais buvo milžiniškas, vienos kelionės kaina dviem prasideda nuo 200 tūkst. eurų, tačiau kalbama, kad rezervuoti keliones suskubo kino žvaigždės“, – pasakoja kelionių dizainerė Aja.

Prabangių kelionių dizainerė Aja (Natalijos Mahoks nuotr.)

Planuojama, kad į kelionių istoriją sugrįžtantis dirižablis į padangę pakils iki 2026-ųjų. Kuo patraukli kelionė dirižabliu? Jis gali skristi kelias dienas ir nusileisti bet kur, jam nereikia oro uostų. Jis gali pasiekti atokius bei neištirtus pasaulio kampelius. Jo dydis leidžia rengti dideles ir patogias kajutes su lovomis, susitikimų holus, puikias valgomojo zonas bei didelius panoraminius langus – to neturi jokia kita oro transporto priemonė. Atsižvelgiant į unikalias cepelinų technines galimybes, dirižablis bus, ko gero, pati tvariausia transporto priemonė.

O pirmoji ekspedicija turėtų patekti į istoriją – keliautojai pirmą kartą istorijoje nusileis dirižabliu Šiaurės ašigalyje. Kelionė prasidės Svalbarde, šiauriausiame planetos mieste Longjyrbiene, o šiaurėje leisis po 20 valandų skrydžio. Kita numatoma kryptis – svaiginantis safaris su dirižabliu Afrikoje, nuo Namibijos dykumos iki Viktorijos krioklių, į šias keliones rezervacijos turėtų prasidėti netrukus.

Geriausias viešbutis pasaulyje

Nors buvo atidarytas kiek daugiau nei prieš metus, prabangus vos 24 numerių „boutique“ viešbutis „Passalacqua“ Italijoje ant Komo ežero kranto buvo paskelbtas geriausiu viešbučiu pasaulyje 2023-aisiais. Istorinė vila pastatyta žemėje, kuri iš pradžių priklausė popiežiui Inocentui XI. XVIII amžiaus viloje gyveno Napoleonas ir Winstonas Churchillis, paskui ji tapo kompozitoriaus Vincenzo Bellini namais, kuriuose jis sukūrė dvi garsiausias savo operas „Norma“ ir „La Sonnambula“.

Prieš kelerius metus vilą nupirko De Santis šeima, prabangaus viešbučio prie Komo ežero „Grand Hotel Tremezzo“ savininkai. Per trejus metus De Santis išleido daugiau nei 20 mln. vilos rekonstrukcijai, restauruodama freskas, samdydama geriausius Italijos amatininkus sukurti Murano stiklo sietynus, šilkinius šviestuvus, rankų darbo veidrodžius. Italų baroko stiliaus viloje atkurtas muzikos kambarys, kuriame Bellini fortepijonu kūrė savo operas.

„Iš esmės čia kojas pakerta viskas: viešbučio laivelis atnaujintas naudojant prabangius Loro Piana audinius, svečiai vežiojami senoviniu kabrioletu „Fiat 500“, o meniu sudarė buvęs „Bulgari“ viešbučių vyriausiasis šefas“, – sako prabangių kelionių dizainerė Aja.

Privačiu lėktuvu aplink pasaulį

Aplink pasaulį – per 24 dienas. Tai visai ne improvizacija Jules Verne romano tema, o unikali patirtis su „Four Seasons“ privačiu lėktuvu, kuris skrydžio malonumą kelia į dar aukštesnes prabangos aukštumas su nauju pagal užsakymą įrengtu „Airbus A321LRneo“. Tai lyg prabangus skraidantis viešbutis: visame dideliame orlaivyje vos 48 vietos, kiekvienas keleivis turi 2 metrų asmeninę erdvę, o rankų darbo itališkos odos kėdės visiškai išsitiesia.

Kelionių idėjos

Lėktuve įrengta „lounge“ erdvė keliautojų susitikimams su šampano taure, dirba restorano šefas bei budi medicinos darbuotojas. Ir, aišku, yra viso ūgio veidrodis! Ilgiausias 24 dienų maršrutas driekiasi per Havajus, Bora Bora, Sidnėjų, Balį, Tailandą, Indiją, Dubajų, Prahą bei Londoną. Neseniai kompanija paskelbė 2025-ųjų maršrutus, nes kitų metų kelionėse vietos sparčiai tirpsta.

Kelionės metu apsistojama šio viešbučių tinklo viešbučiuose, kurie tapo ir kino ekranų žvaigždėmis – Sicilijos San Domenico rūmai tapo „White Lotus“ filmavimo aikštele, o Prancūzijos Rivjeros „Grand-Hôtel du Cap-Ferrat“ buvo filmuojamas „Emily in Paris“ serialo herojės atostogos. Pirmoji 2025-ųjų kelionė „Senovės tyrinėtojai“ skirta aplankyti pasaulio stebuklus, įskaitant Australijos Didįjį barjerinį rifą, Čilės Velykų salą, dingusį Petros miestą Jordanijoje su sustojimais Meksikoje, Bora Boroje, Bankoke bei Sicilijoje.

Pirmasis viešbutis Antarktidoje

Šimtmečius Antarktida žmonių vaizduotėje buvo kažkas paslaptingo bei nepasiekiamo, ir net nuo tada, kai pirmieji tyrinėtojai pasiekė Pietų ašigalį, pabūti Antarktidos viduryje galėjo tik nedaugelis. Tačiau poliarinių aistruolių dėka Antarktidoje ant sniego ir ledo nusileido „Airbus A340“ – didžiausias kada nors savo ratais šį žemyną palietęs lėktuvas ir buvo įkurtas pirmasis viešbutis Antarktidoje.

Nuo 2021 metų jų bendrovė „White Desert“ vienintelė skraidina į šią atšiaurią Žemės vietą privačiu komerciniu lėktuvu. Pirmuoju Antarktidos viešbučiu tituluojama „Whataway“ stovykla, pastatyta Širmacherio antarktinėje oazėje Karalienės Matildos Žemėje, kurią sudaro saulės energija šildomi poliariniai kupolai, įrengti ant užšalusio ežero kranto ir apsupti nuostabiu 60 metrų ledo kriokliu.

Numeriai – su prausykle ir tualetu, net rašomuoju stalu. Kupolai iš išorės atrodo labai moderniai, bet jų vidaus interjeras primena Antarktidos tyrinėjimų aukso amžių. Nors stovykla nuo Pietų Afrikos nutolusi tūkstančius kilometrų, jos šefai ruošia maistą naudodami šviežiausius Pietų Afrikos produktus, tiekia vyną iš geriausių PAR vynuogynų, pusryčių duona yra ką tik iškepta, o kava – šviežiai malta. Šios unikalios vietos svečiai buvo ne viena garsenybė, tarp kurių – ir pats princas Haris.

Nakvynė Rytų eksprese

Vien ištaręs „Rytų ekspresas“, nusikeli į kelionę laiku, į auksinį kelionių amžių, į nespalvotą kiną, kur savo kupė cigarečių dūmuose skęsta Marlene Dietrich, dar vieną šampano taurę užsisako Honore de Balzacas. 1883 metais „Orient Express“ traukinys išvyko į pirmąją kelionę. Jis nebuvo panašus į jokį kitą traukinį, kuris kada nors važiavo Europoje.

Kelionių idėjos

Vietoje suodžių ekspresas blizgėjo nupoliruotu medžiu, inkrustuotu prancūzų stiklo dizainerio René Lalique kurtais ornamentais naujuoju „art nouveau“ stiliumi, sienų apmušalais iš „Gobelins“ manufaktūros (geriausia, kas tuo metu buvo Prancūzijoje), aksominėmis užuolaidomis iš Italijos, turėjo lovas su šilko paklodėmis, o šampanas buvo pilstomas į krištolo taures. Tai buvo svaiginanti naujovė, tiesa, viena kelionė traukiniu kainavo ketvirtadalį vidutinių prancūzų metinių pajamų.

Šiandien šis traukinys yra žinomas kaip Agathos Christie romano „Žmogžudystė Rytų eksprese“ siužeto vieta, beje, autorė šiuo traukiniu keliavo 1928-aisiais. Atgaivintas „Orient Express“ vėl atgimė 1982-aisiais, o dabar priklauso Prancūzijos prabangos prekių koncernui LVMH ir turtingiausiai Prancūzijos šeimai Arnault, valdančiai garsiausius prekių ženklus, tokius kaip „Givenchy“ ar „Hermès“.

„Venice Simplon-Orient-Express“ važiuoja keliolika maršrutų, bet, aišku, labiausiai intriguoja istorinė penkių dienų trukmės kelionė Paryžius–Stambulas. 2024-iesiems numatytos dvi išvykos šiuo maršrutu.

Privati sala Indijos vandenyno toliuose

Vos 14 vilų, pasiklydusių laukinėje balto smėlio pakrantėje, skalaujamoje Indijos vandenyno bangų. Tai Miavana – didžiausia iš penkių salų atokiame Levenso salyne prie Madagaskaro pakrantės, į kurią galima patekti tik sraigtasparniu. Salyną prieš 30 metų atrado verslininkas ir lobių ieškotojas Jeanas Christophe'as bei patikėjo šio gamtos stebuklo išsaugojimu.

Kelionių idėjos

Miavana turi įdomią istoriją – kažkada čia buvo žvejų prieglobstis, vėliau – piratų slėptuvė. Sukurti rojui Miavanoje prireikė ketverių metų, čia pasodinta daugiau nei 100 tūkst. vietinių medžių, kruopščiai atkurta natūrali augmenija ir, naudojant tik natūralias medžiagas, sukurtos prabangos šedevrais laikomos privačios vilos.

Balto smėlio paplūdimių bei besidriekiančių koralų rifų apsupta Miavana lieka paslaptinga: tai prabangus prieglobstis tiems, kas nori pasimėgauti ramybe viduryje bekraščio okeano. Prabanga čia reiškia ir tai, kad jūs keliausite ten, kur retai žengia žmogaus kojos, o akys išvys smagiuosius lemūrus, stebės, kaip suka lizdus jūros vėžliai, lauks atplaukiančių delfinų ar migruojančių kuprotųjų banginių.

Ant slidžių kurorte Nr.1

Iki 1940-ųjų Kurševelis buvo eilinė kalnuota vietovė, į kurią žiemą atvykdavo slidininkai, o vasarą vietiniai piemenys ganė galvijus. Dabar Kurševelis – pats prabangiausias ir brangiausias pasaulio slidinėjimo kurortas. Jam tinka viskas, kas –iausia: geriausi viešbučiai, didžiausios žvaigždės, tankiausia „Michelin“ įvertintų restoranų koncentracija. Čia yra oro uostas, kuriame gali leistis privatūs lėktuvai.

Nuolatiniai kurorto klientai buvo Brigitte Bardot, Victoria ir Davidas Beckhamai, Eltonas Johnas. Sunku išskirti bent vieną viešbutį Kurševelyje 1850, nes jie visi yra tiesiog pritrenkiančiai puikūs: su asmeniniais liokajais, puikiais restoranais, nepriekaištingu aptarnavimu. Čia, ko gero, geriausias aptarnavimas visoje Europoje.

„Vasarą, kai slidinėjimo kurortas užsidaro, personalas persikelia į pačius prabangiausius Žydrosios pakrantės viešbučius“, – sako kasmet Kurševelį aplankanti prabangių kelionių dizainerė Aja.

Kelionių idėjos

Iki šiol veikia pirmasis Kurševelio viešbutis „Grandes Alpes“, kuris atvėrė duris sulig pirmu keltuvu ir buvo pirmasis Kurševelio paštas, pirmasis bankas bei pirmoji slidinėjimo mokykla. Tačiau ir kiti šio kurorto viešbučiai pribloškia. „LeK2 Palace“, pavyzdžiui, visos vonios sienos įrengtos iš druskos plytų, pargabentų iš Butano. „Les Airelles“ baigė didelę renovaciją. „Hôtel Barrière Les Neiges“ – elegantiškas ir autentiškas, vietinį medį derinantis su baltu marmuru.

„La Sivolière“ save vadina ne viešbučiu, o prabangiais namais kiekvienam svečiui. Alpių elegancija persmelktas žinomos viešbučių grandinės „Aman“ viešbutis „Le Melezin“. Tvariu turizmu garsėjantis viešbučių tinklas „Six Senses“ Kurševelyje turi savo rezidencijų viešbutį, kuriame gyvenimas kalnuose pakeliamas į naujas aukštumas: čia garsiausių dizainerių baldai, konsjeržas, garsus azijietiškas SPA ir japonų restoranas „Sumosan“, slidinėjimo atostogoms suteikiantis tikrą vau efektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją