Tie, kas pirmą kartą atvyksta atostogauti į Dominikos Respubliką, dažnai nusistebi, kad šioje Karibų valstybėje galima sutikti itin daug vienišų damų iš Amerikos, Kanados ir Europos. Tą nesunku pastebėti apsidairius aplinkui – moterų, kurioms daugiau nei 50 metų, žymiai daugiau nei vyrų, porų, šeimų ar jaunų panelių. Kai labai nesigilini, tarsi ir nieko labai įdomaus ar keisto.

Tačiau 50-ies, 60-ies, 70-ies ar net 80-ies metų moterys į šią šalį vyksta ne tik dėl nuostabaus grožio jūros vandens, nuostabių pakrančių, gero klimato ir karibietiškų ritmų. Jas kaip magnetas čia traukia dar ir jauni vaikinai, kurie vietiniu slengu Dominikos Respublikoje vadinami Sanky Panky. Išvertus į mūsų labiau suprantamą kalbą – tai prostitutai – vyrai, už atlygį atliekantys įvairias moterims malonias paslaugas.

Populiarus kurortas – vyresnių moterų atostogų rojus

Jeigu daug kur pasaulyje į prostituciją žiūrima smerkiamai, su pasibjaurėjimu ir šiokia tokia pašaipa, tai Dominikos Respublikoje Sanky Panky vadinami vyrai niekam nekelia jokių blogų emocijų. Tai tarsi šios atostogų rojumi vadinamos šalies vienas iš privalumų čia laikinai užsukančioms turistėms. Tarsi savaime suprantamas dalykas, kad vyresnio amžiaus atvykėlės iš tolimų kraštų nori malonumų ir yra pasiruošusios už tai susimokėti.

Dažnai galima pastebėti, kaip pagrindiniuose šios šalies oro uostose jas iškart pasitinka ženkliai jaunesni vyrukai. Daug damų Sanky Panky vaikinus būna užsisakiusios iš anksto per pažintis (draugės, kurios čia lankėsi anksčiau, mielai dalinasi rekomendacijomis ir kontaktais) arba internetu per įvairias poravimuisi skirtas platformas.

Kai kurios damos, kurių niekas nepasitinka, tuoj pat, vos tik atsiėmusios lagaminą oro uoste ir žengdamos pirmuosius žingsnius, ilgai vienos nebūna, jas iškart apsupa vaikinai, kurie labai draugiškai siūlo save bei savo teikiamas paslaugas. Tai vyksta ir dieną, ir naktį nuo nieko nesislepiant. Dominikos Respublikoje tas visiškai normalu. Atvykėlės gali labai kritiškai nužiūrinėti, ko tik nori paklausinėti ir rinktis, jeigu kas nors patiko. Jeigu nepatiko – taip ir pasako.

Daugelis tų, kurios dažnai lankosi šioje šalyje, puikiai žino, kad oro uoste prie atvykėlių kimba tikrai ne patys dailiausi variantai. Žymiai geresnių Sanky Panky galima sutikti baruose ir kavinėse. Tad ne viena turistė nusprendžia pakentėti ir su pirmu pasitaikiusiu neprasidėti.

Populiarus kurortas – vyresnių moterų atostogų rojus

„Aš dirbu tokį darbą nuo 16 metų ir man jis labai patinka“, – nieko neslėpdamas apie savo veiklą pasakoja Punta Cana kurorte gyvenantis Ramonas, kuriam dabar jau 31. Jis vis dar jaučiasi geidžiamas, nes bent kelis kartus per mėnesį gauna naujus užsakymus.

„Dažniausiai mane rekomenduoja buvusios klientės. Pats savęs nei oro uoste, nei gatvėse nesiūlau“, – išdidžiai prisistato vyras, kurio kontaktus gavau per Dominikos Respublikoje keletą mėnesių praleidusią lietuvę. Tiesa, ji dar jaunesnė už patį Ramoną, tad ir jo paslaugų nebandė.

„Susipažinome viename iš barų, jis labai stipriai rodė man dėmesį, bet kai suprato, kad nieko nebus – tapome draugais“, – taip man jį pristatė.

Lietuvė žino visą šio Sanky Panky istoriją nuo to, kad vieną iš klienčių jis buvo įsimylėjęs, iki to, jog kažkuri dama jį buvo apkrėtusi lytiškai plintančią infekcija. Tiesa, kai aš kalbinau Ramoną, jis pats tokių pikantiškų faktų neatskleidė.

„Neparsiduodu vienai nakčiai, man patinka ilgalaikis ryšys, mėgstu susidraugauti su moterimis, leisti su jomis laisvalaikį“, – pasakojo man jis. Ir tame nėra nieko keisto. Dominikos Respublikoje šias paslaugas teikiantys vyrai dažniausiai tokiu principu ir darbuojasi.

Populiarus kurortas – vyresnių moterų atostogų rojus

Sanky Panky vaikinai savo klientes vedasi šokdinti į barus, taip pat vakarieniauti į restoranus, kartais juos galima pamatyti apsipirkinėjant drabužių parduotuvėse, kartu sportuojant ar gulint prie viešbučių baseinų.

„Tai nėra ta įprasta prostitucija kaip mes Lietuvoje esame pripratę, dominikiečiai parduoda ne tik gražų savo kūną, ne tik meilės techniką lovoje, bet ir geras emocijas, kurių moterims dažnai trūksta“, – man aiškino šia tema konsultavusi Dominikos Respublikoje šiuo metu gyvenanti lietuvė, kurios vardo neatskleisiu, nes ji nenori būti siejama su gana dviprasmiška tema.

Dažniausiai atvykusios turistės vaikiną užsisako visam atostogų laikotarpiui, kad visas jų „bendradarbiavimas“ primintų normalius vyro ir moters santykius. Tarsi tai būtų atostogaujanti pora.

„Tokia saviapgaulė. Pati prieš save apsimeti, kad viskas ne dėl pinigų, o dėl jausmų“, – juokiasi man padėjusi lietuvė

Senmergės, našlės, vienišos karjeristės, ištekėjusios, bet santuokoje nelaimingos – tai pagrindinės Sanky Panky klientės. Tarp jų ir paslaugas teikiančių vaikinų dažniausiai būna 20, 30, kartais ir 40 metų skirtumas. Labai retais atvejais amerikietės, kanadietės ir europietės užsisako bendraamžius ar vyresnius už save vyrus, bet tokių išskirtinių variantų irgi pasitaiko.

„Pagrindinis tų parsidavinėjančių vaikinų amžius būna nuo 18 iki 28, gal 30, kartais pasitaiko ir nepilnamečių – 16 ar 17 metų. Bet apie tai tau niekas nepapasakos, nes jaunuoliai mėgsta meluoti savo amžių“, – man pasakoja Dominikos Respublikos lietuvė, daugybę tokių istorijų mačiusi savo akimis.

Populiarus kurortas – vyresnių moterų atostogų rojus

Dominikietis kelionių gidas Viktoras, kuris man padėjo derinti kelias turistines pramogas šioje šalyje, paklaustas apie Sanky Panky vaikinus, juokiasi.

„Tai mūsų šalies privalumas, daug moterų vien todėl čia ir atvyksta. Po audringų atostogų jos tampa žymiai laimingesnės. Mūsų vyrai jas išklauso, pašokdina, lepina komplimentais, ir, aišku, gerai pamyli“, – sako Viktoras.

Jo teigimu, dauguma parsidavinėjančių vaikinų jokių oficialių įkainių neturi, nes tai būtų negarbinga.

„Pasakyti savo paslaugų kainą damai nelabai gražu. Sanky Panky dažniausiai leidžia moterims nuspręsti, kiek jos nori susimokėti. 100, 200 ar 500 dolerių“, – pasakoja jis.

Ir įdomiausia, kad skųstis prostitutai neturi teisės. „Jie džiaugiasi tiek, kiek gauna. Nes kito darbo dauguma neturi. Visi, aišku, stengiasi kuo labiau patikti. Bet ne visos moterys vienodai turtingos. Kai kurios galia sau leisti tik kelis šimtus. Ir tiek užtenka, juk jos dar visą tą laiką moka už vyro maistą, gėrimus, nakvynę. Kartais moterys priperka jiems visokių daiktų ir drabužių, todėl gryni pinigai – tik dalis atlygio“, – išsamiai apie veikiančią sistemą man paaiškino gidas.

Šiek tiek kitaip viskas vyksta tais atvejais, kai į Dominikos Respubliką atvykusios užsienietės Sanky Panky paslaugų pageidauja vos vienai nakčiai.

„Taip išeina žymiai brangiau. Tokie prostitutai daugiausia dirba šokių klubuose, kurie akimis medžioja klientes ir tiesiai joms siūlo seksą už pinigus. Pradinė kaina būna 200 dolerių už naktį, bet dažniausiai jie nuleidžia iki 150 ar 100 dolerių“, – paaiškino mane konsultavęs gidas.

Populiarus kurortas – vyresnių moterų atostogų rojus

Jo nuomone, klubuose sutinkami Sanky Panky yra ne tokie patikimi, dažnai papildoma jų veikla būna narkotikų platinimas.

„Jie negerbia klienčių, nes viskas vyksta be ilgalaikio ryšio, dažniausiai į tai įsivelia kiek jaunesnės turistės, atostogų metu norinčios pakeisti ne vieną ir ne du partnerius. Man tokie dalykai nelabai patinka, tokiu būdu plinta ligos“, – piktinosi turizmo rinkoje gerai įsitvirtinęs specialistas.

Atostogos gražioje Karibų šalyje ne visoms Sanky Panky klientėms baigiasi laimingai. Kartais pasitaiko atvejų, kai prostitutai savo užsakoves apvagia. Istorijų apie tai šioje šalyje galima išgirsti ne vieną. Tai dar viena priežastis, kodėl dauguma moterų vaikinus užsisako per pažintis. Kad būtų patikimiau ir saugiau.

O kitas nemalonus dalykas, kad ne visos turistės atlaiko Dominikos Respublikos vyrų karštumą. Būna, jog vyresniosios užsakovės (matyt, tos ponios, kurioms daugiau nei 70 ir daugiau metų) audringų santykių metu ir numiršta. Nieko nepasakysi, tai gana maloni mirtis damai, bet, va, Sanky Panky vaikinams tikriausiai lieka didelė trauma.

Nors labiausiai prostitutų pirkimu Dominikos Respublikoje yra pagarsėjusios kanadietės, vis tik su žymiai jaunesniais vaikinais čia galima sutikti moterų iš visų įmanomų pasaulio vietų, tarp jų ir Lietuvos. Tik ne visada tai matosi plika akimi, kartais tokios „apmokėtų santykių“ poros atrodo tarsi seniai draugautų ir vienas kitą be proto mylėtų. Jas išduoda tik didelis amžiaus skirtumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)