Kai rinkau rekomendacijas, kur man reikėtų važiuoti, daug kas sakė keliauti į Nungwi, nes tai yra turistams sukurtas rojus. Čia nejausi Afrikos skurdo, pavojaus, purvo ir viso kito.

Kodėl žmonės iš viso pasaulio taip giria ir myli Nungwi paplūdimį? Pirma priežastis yra baltas, purus, minkštas, labai gražus smėlis, kuris dengia visą Nungwi pakrantę. Kitas dalykas – vandens spalva. Indijos vandenynas šioje vietoje tiesiog tobulas. Anksčiau galvojau, kad šitas grožis būna tik Maldyvuose – nieko panašaus. Čia yra rimtas konkurentas Maldyvams.

Nungwi paplūdimys Zanzibare

Tai ir yra pagrindinė priežastis, kodėl Nungwi yra pats mylimiausias bei geriausiai vertinamas turistinis miestelis Zanzibare. Čia visur, kur bepasisuksi, tokia absoliučiai tobula pakrantė. Žmonės ir maudosi, ir su valtelėmis plaukioja. Visa pakrantė yra tos pačios tobulos spalvos – jokio minuso nesugalvotum.

Dar vienas privalumas – būtent šioje salos pusėje vyksta labai nedideli potvyniai ir atoslūgiai. Tai reiškia, kad iki vandens nereikia eiti 3 km – jis visada būna čia pat. Dėl to žmonės mėgsta ilsėtis būtent šitame gražiame krante.

Ne tik gamta čia išskirtinė – kadangi paplūdimyje kasdien renkasi tūkstančiai turistų iš viso pasaulio, vietiniai visais įmanomais būdais stengiasi iš to pralobti. Nusprendžiau praeiti kelis kilometrus pakrante ir jums parodyti, kaip visa tai vyksta. Pavyzdžiui, kas 10 ar 20 minučių čia vis vyksta šou programos: dainuoja, šoka. Niekur nereikia eiti – patys artistai pas tave ateina. Tu tik žiūri ir iš piniginės vis trauki pinigus, nes kiekvienas artistas prašo paaukoti.

Paėjus penkis metrus, prasideda prekyba – siūlo marškinėlius, kokosus, egzotiškus vaisius, šlepetes, akinius nuo saulės, SPA procedūras, šukuosenas, paveikslus.

Visgi vieno dalyko, prie ko pratę vakariečiai, čia nėra – gelbėtojų stoties. Niekas tų, kas maudosi, nestebi ir nekontroliuoja. Visas saugumas paliktas patiems žmonėms – patys savimi turi rūpintis. Bet privalumas tas, kad čia nebūna didelių bangų, srovių, kurios neštų į vandenyną. Kai klausiau darbuotojų, ar saugu maudytis, visi sakė, jog žinoma.

Nungwi paplūdimys Zanzibare

O dabar šiek tiek apie kaitrią, labai aštrią Afrikos saulę. Su ja geriau nejuokauti – ir aš čia rimtai jus perspėju. Vienas minusas, kurio aš nesitikėjau bei nebuvau pasiruošęs – absoliutus neprofesionalumas – filmuoti į paplūdimį išėjome be kuprinių, gėrimų, nes mačiau, kad pakrantėje yra įvairiausių įstaigų.

Užėjau į vieną viešbutį, paskui – į kitą, matau barus, prašau atsigerti, o man atsako, kad ne, iš gatvės žmonėms negalima, turi būti viešbučio gyventojas. Yra labai didelis paplūdimio perimetras, kur nėra jokio viešojo baro – nėra kur atsigerti. Vaikštantys pardavėjai parduoda viską, tik ne vandenį.

Daugiau žiūrėkite naujoje „Orijaus kelionėslaidoje.