Graikija: medaus masažas

Chalkidikėje, kurią pamėgę mūsų tautiečiai, gausybė viešbučių, turinčių savo Spa kompleksus, kuriuose, be gausybės įvairiausių siūlomų procedūrų, galima pasimėgauti ir medaus masažu. Dieviškas medaus aromatas kompensuoja nedidelį diskomfortą, kurį galite jausti procedūros metu. Beje, medus, vienas stipriausių natūralių detoksikuojamųjų medžiagų.

Prieš masažą dažniausiai pasiūloma atsipalaiduoti turkiškoje pirtyje arba saunoje. Tai ir malonumas, ir pasiruošimas masažui. Po jo rekomenduojama atpalaiduojamoji rožių lapelių vonia.

Kipras: ten, kur gimė Afroditė

Kipre didžiojoje dalyje viešbučių aptarnavimas - nepriekaištingas. Tačiau jei jūsų kelionės tikslas - Spa procedūros, rinkitės Pafoso miestą. Pasak vietinių, čia masažai atliekami profesionaliausiai. Daugelis šios vietovės viešbučių primena pilis.

Beveik visi viešbučiai turi savo pliažus, po keletą baseinų, restoranų, kuriuose patiekiamas graikiškas, ispaniškas ir net japoniškas maistas. Tad nieko keista, kad kyla labai daug pagundų tiesiog valgyti ir voliotis pliaže. Tačiau mes gi norime atostogauti sveikai.
Masažas

Tad nieko nelaukdami šokame į basutes ir einame apžiūrėti vietinių grožybių: garsiųjų Pafoso mozaikų, Odeono amfiteatro, uosto tvirtovės ir t.t. Na, o po intensyvios dienos Spa centre užsisakykite masažą, kurio metu galėsite mėgautis Viduržemio jūros bangų mūša. Ką gali žinoti, gal net pati Afroditė jums nusišypsos?..

Turkija: tarp eukaliptų ir pušų

Pirmas variantas - Bodrumas, jau kelis dešimtmečius šis kurortas ypač mėgstamas europiečių. Jo viešbučiuose įsikūrusiuose Spa centruose jums pasiūlys pačią įvairiausią procedūrų paletę.

Dar vienas sveikatinimo variantas - Fetchija, į kurią veda vaizdingas kelias, apaugęs eukaliptais ir pušimis. Šiame regione daug istorinių paminklų, kuriuos verta pamatyti. Šio kurorto oras prisodrintas jūros, miško ir žolelių aromato.

Budapeštas: lik sveikas, celiulite!

Vengrijos žemėje pasislėpę daugybė terminių vandens šaltinių, kurių gydomosios galios žinomos jau seniai. Maudytis tokiame vandenyje patariama sergantiesiems įvairiomis ligomis (nuo reumato iki astmos). Taip pat pagulėti tokio vandens vonioje verta moterims, norinčioms pagerinti odos būklę, siekiančioms atsikratyti ar bent jau sumažinti celiulitą.

Jeigu jau susiruošite aplankyti Budapeštą, geriausia apsistoti vadinamuosiuose terminiuose viešbučiuose, kurių gausu visame mieste. Jų Spa centruose siūlomos įvairios grožio ir sveikatinimo procedūros: baseinai ir džakuzi su terminiu vandeniu, aromakameros, nimfų saunos, purvo vonios ir deguonies terapija.
Spa

Beje, Spa procedūrų kainos čia yra gerokai mažesnės nei kituose kurortuose. Vienos dienos įvairių procedūrų paketą galima įsigyti už 55 eurus (apie 189 litus).