1983 metais pirmajam albumui sėkmės atnešė masyviais plastmasiniais barškalais apsikarsčiusios ir pasidažiusios lūpas violetiniais perlamutriniais lūpų dažais Madonos pasirodymas. Jos nepastebėti buvo sunku.

1984 metais ji pirmą kartą ant kaklo užsidėjo juodą raištelį ir kryžių su nukryžiuotu Kristumi, iškart virtusi iš iššaukiančiai apsirengusios paauglės mergaitės “puolusiu pop -scenos angelu”. Be to, kryžius vykusiai išryškino jos vardą.

1984 metais MTV Music Video Awards įteikime Madona, seksualiai maivydamasi scenoje su “vestuvine suknele”, pristatė dainelę “Like a Virgin” (“Kaip nekalta mergaitė”) iš to paties pavadinimo albumo. Gerai tai atrodė ar ne, jau nebeturi reikšmės - ta pusiau peršviečiama balta suknelė seniai tapo istorija.

Jeigu scenoje padėjo drabužiai, tai kine Madonos laukė beveik garantuotas fiasko. Tačiau vietoj to, kad suirztų, Madona dar kartą pakeitė įvaizdį. Ryškiai raudonos lūpos ir “taksistės- gundytojos” įvaizdis suveikė.

1985 metais Madona iš tiesų tapo įžymybe. Albumai buvo išperkami akimirksniu, o dainos savaitėmis laikėsi pirmosiose hit-paradų vietose. Populiarumo suteikdavo iškilusios skandalingos fotografijos - 1977- aisiais metais Madona fotografavosi Penthousui ir Playboy. Pasirodė, kad drabužių nebuvimas - taip pat įvaizdis.

Tais pačiais 1985- aisiais metais Madona pradėjo savo turą po 27 miestus, ištekėjo už Shon’o Pen’o ir apatinius drabužius ėmė dėvėti vietoje viršutinių. Iki tol liemenėlės vietoj marškinėlių niekas nedėvėjo… Be to, “nekalta mergaitė” su apatiniais baltiniais savo koncertuose surinkdavo 350 tūkstančių žiūrovų.

1990- aisiais metais nekaltos mergaitės - nuotakos suknelė visiškai paseno, ir Madona kardinaliai pakeitė įvaizdį. Stambaus tinklo kojinės, antkeliai, odinė konuso formos liemenėlė ir mini šortai taip ir kvietė sudalyvauti naujame sado-mazo žaidime su Madona pagrindinėje rolėje.

Prieš tuos, kuriems nepatiko netradiciniai pasilinksminimai, Madona pasirodydavo su ispanišku aprėdu ir pajuodintais antakiais. Kas galėtų pagalvoti, kad ugninga Karmen ir “bloga mergaitė iš artimiausio baro” gali sutilpti viename šou - “The Blonde Ambition Tour”.

Ko tik nepadarysi, kad gautum geidžiamą rolę… Kad suvaidintų filme “Evita”, Madona eilinį kartą atnaujino garderobą. John’o Galliano retro - aksomas ir atitinkamas 40-tųjų stiliaus galvos apdangalas leido jai staiga tapti “suaugesne” ir atsikratyti sąmoningo vulgaraus seksualumo. Kaip parodė laikas, jos strateginis ėjimas pavyko…

Spaudos konferencijoje, įvykusioje kelios dienos prieš filmo “Evita” premjerą, Madona pasirodė auksiniu paltu su balta kailine Dolce & Gabanna apykakle. Matyt, taip ją paveikė būsimasis vaidmuo, o galbūt dukters Lurdes gimimas.

Tačiau motinystė nesutrukdė jai, kaip ir anksčiau, diktuoti madą. 1998 metais “Oskaro” įteikime ji pasirodė viduramžių aprėdu, kurį sudarė belgų dizainerio Olivier Theyskens juoda liemenė ir Gaultier sijonas.

Gaultier tapo jos mylimiausiu dizaineriu. 1999-aisiais “Grammy” įteikime ji pasirodė su ryškiai raudonu Gaultier kimono, prieš tai prisiskaičiusi knygų apie geišų kultūrą.

Dieną prieš savo vestuves su režisieriumi Guy Riči, Madona dalyvavo sūnaus Roko krikštynose Dornocho Sobore Škotijoje. Su griežtu paltu ir skrybėle su vualiu ji atrodė kaip tipiška pedantiška britų motinėlė.

Kažkada Madona prisipažino, kad, jei būtų žinojusi, jog epitetas “Material Girl” prilips prie jos visam gyvenimui, ji niekada nebūtų įrašiusi dainos. Tačiau į “Grammy” įteikimą šiais metais ji atėjo su Dolce & Gabbana marškinėliais ir ant jų išsiuvinėtu užrašu “Material Girl”.

Ir pagaliau ji išdavė visus. Iš pradžių fanatiškus savo gerbėjus, koncertavusi mažame Niujorko klube, po to mylimą Gaultier, pasirodžiusi scenoje su kaubojišku Dolce & Gabbana aprėdu ir, pagaliau, pačią save, apsivilkusi marškinėlius su Britni Spears vardu.

Madonos kostiumo istorija lieka ne tik nebaigta rašyti, bet ir visiškai nenuspėjama. Viena galima tiksliai pasakyti - net neaprašytu pavidalu tai yra pagalbinė įvaizdžio mokymo priemonė pradedančioms pop-žvaigždėms, neturinčioms ypatingų muzikinių gabumų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją