„Šioje kolekcijoje norėjau parodyti, kad linas gali būti modernus ir stilingas. Suknelės iš natūralaus, minkšto lino – nepamainomos karštą vasaros dieną. Lengvos, ryškios ir nepaprastai patogios, jos bus ištikimos gražiausių vasaros švenčių palydovės“, – pranešime spaudai kolekcijos idėja dalinasi dizaineris Robertas Kalinkinas.

Šiltojo sezono nuotaika atsispindi ir kolekcijos spalvų paletėje – pasak dizainerio, sodrią koralų spalvą įkvėpė pasirinkti jūros ilgesys, dangaus mėlynumo tonai primena žydinčias laukines rugiagėles, gaivi balta – Nidos smėlio ir kopų atspindys, o švelnūs pilki atspalviai asocijuojasi su šiltu pietų vėju ir lengvumu.

Esminiu kūrėjo braižu tapę lengvai transformuojami siluetai randami ir čia – dvi ilgos suknelės sukurtos taip, jog sijono viduje įsiūtų raištelių pagalba per porą minučių galėtų pavirsti trumpomis. Tad viena suknelė pavirsta dviem – elegantiška vakarine ir prabangia kokteiline. Subtiliai žėrinti trumpa pilka suknelė su tiulio detale ant peties – ideali vasaros šventėms, tačiau nuėmus šią puošnią detalę tampa tinkama ir kasdienai, o mėlyna suknelė su žavia nuogo peties detale turi specialią odinę rankų darbo sagę, paslepiančią nuogą petį oficialesnių švenčių metu.

„Šias sukneles kūriau taip, kad jos galėtų būti dėvimos ir pritaikomos daugeliui skirtingų progų – tiek išleistuvėms ar einant į svečius vestuvėse, tiek vakarienei ant jūros kranto ar lėtam pasivaikščiojimui kurorte. Vasara yra trumpas ir nuostabus spalvų, kvapų ir emocijų pilnas metas, tad norėjau, kad moteris ar mergina, dėvinti šias sukneles jaustųsi lengvai, žaviai ir patogiai bet kokioje aplinkoje“, – priduria R. Kalinkinas.

Dizaineris itin džiaugiasi galėdamas kolekciją pristatyti kartu su „Aprangos galerija“ parduotuvių tinklu: „Kai ieškojome partnerio šiai kolaboracijai, nekilo abejonių, kad šios parduotuvės – puikus partneris tokiam projektui – man „Aprangos galerijos“ asocijuojasi su ryškiu, drąsiu, įdomiu pasirinkimu – čia sėkmingai pristatyta ne vieno lietuvių dizainerio kolekcija. Džiugu ir labai svarbu, kad didžiausia Lietuvos mados prekybos grupė palaiko vietos kūrėjų iniciatyvas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)