Trupininis obuolių pyragas truputį kitaip

Jei kartais panorėsit kažko gardaus ir naminio, pakankamai sveiko ir neatimančio daug brangaus savaitgalio laiko, pamėginkite išsikepti šį obuolių pyragą. Tai yra klasikinis trupininis obuolių pyragas, kur įprastus kvietinius miltus pakeičiau speltos miltų, avižų dribsnių ir migdolų deriniu. Taip juk sveikiau:)
© Valgykime sveikiau

Skaniausiai valgosi, kol dar yra šiltas. Ir jei norisi – labai tinka vaniliniai ledai į porą. Man dažniausiai norisi:)

Trupininis obuolių pyragas truputį kitaip

90 g (1 stiklinė 200 ml dydžio) speltos miltų
90 g (1 stiklinė) avižų dribsnių
90 g (3/4 stiklinės) migdolų, susmulkinti
140 g sviesto
60 g (truputį mažiau nei 1/2 stiklinės) nerafinuoto rudojo (demerara) cukraus
apie 5 didesni kieti obuoliai
citrinos sulčių obuoliams sulaistyti
cinamono ir keli žiupsneliai demeraros cukraus
vanilinių ledų, patiekimui su pyragu

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinam iki 180 C.

2. Supjaustome obuolius skiltelėmis. Suverčiam į kepimo indą (naudojau stiklinį stačiakampio formos 20 * 30 cm indą). Pašlakstome citrinos sultimis ir kokiais 6 valgomais šaukštais vandens. Apibarstome cinamonu ir keliais žiupsneliais demeraros cukraus. Išmaišome. Jei obuoliai saldūs, cukraus galima nedėti.

3. Šaltą sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais į dubenį su speltos miltais ir pirštų galiukais minkome, kol sviestas susimaišo su miltais į trupinius. Įdedam avižinius dribsnius, smulkintus migdolus ir cukrų. Gerai išmaišome. Migdolus patogiausia smulkinti su smulkintuvu/blenderiu. Smulkinam ne iki miltų konsistencijos (nors irgi galima), bet iki tokio dydžio gabaliukų, kad kramtant jaustųsi riešutas. Neturint smulkintuvo, migdolus galima susmulkinti peiliu.

4. Tolygiai paskirstome tešlos trupinius ant obuolių. Kepame apie 40 minučių, kol pyragas gražiai paruduos ir pradės kilti burbuliukai.

5. Pravėsusį pyragą su šaukštu kabinam ir dedam į lėkštutę, šalia guldome vanilinių ledų kamuoliuką.

Trupininis obuolių pyragas truputį kitaip
© Valgykime sveikiau

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Žuvis, troškinta žaliajame petražolių padaže (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (2)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!

Avižų ir uogų pusryčiai

Maistingų, saldžių pusryčių receptas su avižomis.

Varškėčiai su spanguolėmis (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Giedrei ir laukiame jūsų receptų.