100 g apie 81 kcal
4 asmenims
Paruošimo laikas: apie 40 min.

Reikės:

1 kg menkės filė
2 laurų lapai
Svogūnas
400 g bulvių
500 ml pieno
125 ml grietinėlės
0,5 šaukštelio muskato miltelių
Skiltelė česnako
Žalumynų papuošti
Alyvuogių aliejaus kepti
Druskos, maltų juodųjų pipirų, raudonėlių pagal skonį

Gaminimas:

Žuvį supjaustyti gabaliukais, užpilti vandeniu, sudėti laurų lapus, smulkintą svogūną, pagardinti prieskoniais ir virti ant silpnos ugnies apie 5 min. Tada menkę išimti. Bulves stambiai supjaustyti, pagardinti druska ir kepti ant silpnos ugnies apie 10 min.

Tada sudėti žuvį ir pagardinti prieskoniais. Paskui supilti pieną, grietinėlę, sudėti muskato miltelius, trintą česnako skiltelę ir uždengus troškinti dar apie 20 min. Patiekti apibarsčius smulkintais žalumynais.