Produktai putėsiams:

450 ml grietinėlės (33 proc. riebumo),
5 tryniai,
170 g cukraus,
100 ml vandens,
20 g želatinos,
200 g mėlynių (šaldytų arba šviežių).

Produktai kokosiniam pagrindui:

5 kiaušinių baltymai,
50 g cukraus pudros,
40 g migdolų miltų,
200 g kokosų drožlių,
140 g cukraus.

Papuošimui: sauja kokių nors uogų, trintų mėlynių, žalių mėtų.

Kaip gaminti:

1. Kavamale sumalkite kokosų drožles į miltus, sumaišykite su migdolų miltais. Baltymus išplakite plaktuvu, pamažu berdami cukrų. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu. Trimis dalimis sudėkite kokosų masę, išmaišykite. Sudėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 165 laipsnių orkaitėje 15 – 18 min.

2. Pasigaminkite putėsius. Išplakite grietinėlę iki grietinės konsistencijos, trumpam įdėkite į šaldytuvą. Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą.

3. Plaktuvu išplakite trynius. Paskui pamažu supilkite į juos sirupą ir plakite, kol masė atvės iki 25 – 30 laipsnių.

4. Mėlynių piurė pakaitinkite iki 40 laipsnių. Nuspauskite želatiną ir sudėkite į piurė, išmaišykite. Į šią masę supilkite išplaktą grietinėlę, išmaišykite.

5. Kepimo formos kraštus padenkite juostele su silikonu. Ant pagrindo sudėkite putėsius, palikite atvėsti. Paskui patiekite tortą, papuoštą padažu ir uogomis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)