Produktai putėsiams:
450 ml grietinėlės (33 proc. riebumo),
5 tryniai,
170 g cukraus,
100 ml vandens,
20 g želatinos,
200 g mėlynių (šaldytų arba šviežių).
Produktai kokosiniam pagrindui:
5 kiaušinių baltymai,
50 g cukraus pudros,
40 g migdolų miltų,
200 g kokosų drožlių,
140 g cukraus.
Papuošimui: sauja kokių nors uogų, trintų mėlynių, žalių mėtų.
Kaip gaminti:
1. Kavamale sumalkite kokosų drožles į miltus, sumaišykite su migdolų miltais. Baltymus išplakite plaktuvu, pamažu berdami cukrų. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu. Trimis dalimis sudėkite kokosų masę, išmaišykite. Sudėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 165 laipsnių orkaitėje 15 – 18 min.
2. Pasigaminkite putėsius. Išplakite grietinėlę iki grietinės konsistencijos, trumpam įdėkite į šaldytuvą. Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą.
3. Plaktuvu išplakite trynius. Paskui pamažu supilkite į juos sirupą ir plakite, kol masė atvės iki 25 – 30 laipsnių.
4. Mėlynių piurė pakaitinkite iki 40 laipsnių. Nuspauskite želatiną ir sudėkite į piurė, išmaišykite. Į šią masę supilkite išplaktą grietinėlę, išmaišykite.
5. Kepimo formos kraštus padenkite juostele su silikonu. Ant pagrindo sudėkite putėsius, palikite atvėsti. Paskui patiekite tortą, papuoštą padažu ir uogomis.
Skanaus!