6 – 8 porcijos / 80 min. / 360 kcal.

Tešlai reikės:

125 ml pieno;
60 g sviesto;
Žiupsnelio druskos;
0,5 arb.š. cukraus;
100 g miltų;
2 kiaušinių.

Kremui reikės:

200 g braškių;
200 g abrikosų;
10 g želatinos;
300 ml jogurto;
3 valg.š. cukraus;
300 ml grietinėlės.

Papuošimui:

200 ml grietinėlės;
50 g cukruotų riešutų;
8 abrikosų;
8 braškių.

Paruošimas:

1.      Užminkome tešlą. Užvirinkite pieną, sviestą, druską ir cukrų. Nukelkite nuo ugnies, maišydami suberkite miltus. Vėl statykite ant mažos ugnies ir maišydami virkite, kol ant dugno pradės formuotis plutelė. Tešlą perpilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius. Sukrėskite tešlą į konditerinį maišelį su plačiu antgaliu ir spirale išspauskite ją ant kepimo formos. Kepkite 20 min. 200 laipsnių karščio orkaitėje.

2.      Pasiruošiame kremą. Braškes ir nuluptus abrikosus supjaustykite skiltelėmis. Šaltame vandenyje užmerkite želatiną. Jogurtą sumaišykite su cukrumi. Želatiną nusunkite, pridėkite 2 valg.š. vandens ir ištirpinkite ant silpnos ugnies. Želatiną supilkite į jogurto masę, išmaišykite ir atvėsinkite. Išplakite grietinėlę, sudėkite ją į kremą. Įmaišykite į kremą braškes ir abrikosus.

3.      Sukrėskite kremą ant iškepusio torto pagrindo ir padėkite 3 val. į šaldytuvą. Papuoškite plakta grietinėle, vaisiais ir smulkintais riešutais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)