Produktai pagrindui:

200 g sausainių,
50 g sviesto,
50 g migdolų.

Produktai suflė:

450 g cukraus,
2 šaukšteliai agaro (augalinio želatino arba paprasto želatino),
140 ml vandens,
200 g sviesto,
100 g sutirštinto pieno,
2 kiaušinių baltymai,
1 šaukštelis vanilės esencijos,
0,5 šaukštelio citrinos rūgšties.

Produktai glajui:

100 g juodojo šokolado,
10 g sviesto.

Kaip gaminti:

1. Pasigaminkite pagrindą: trintuvu sutrinkite sausainius, atskirai sutrinkite migdolus, sumaišykite migdolus ir sausainius, sudėkite kambario temperatūros sviestą, sumaišykite visus komponentus, kad susidarytų stambūs trupiniai. Sudėkite masę į apskritą kepimo formą, suspauskite prie dugno.

2. Pasigaminkite suflė: ištrinkite sviestą su sutirštintu pienu ir vanilės ekstraktu. Agarą užpilkite vandeniu, palikite pastovėti 15 min., paskui ant nekaitrios viryklės užvirinkite. Maišydami virinkite 2 min., suberkite cukrų, toliau maišydami užvirinkite, ir nukaiskite nuo viryklės.

3. Palikite sirupą atvėsti 15 – 20 min. Išplakite baltymus iki putų, supilkite citrinos rūgštį, vėl išplakite iki purios masės. Toliau plakdami plona srovele supilkite sirupą (masė padidės). Paskui sudėkite sviestą su sutirštintu pienu, viską išplakite plaktuvu.

4. Sudėkite suflė į kepimo formą ant pagrindo, 4 val. įdėkite į šaldytuvą.

5. Šokoladą ištirpinkite inde, įstatytame į indą su karštu vandeniu, sumaišykite su sviestu, apliekite glajumi tortą ir palikite atvėsti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)