Produktai tešlai:


350 g miltų
25 g mielių
1 kiaušinis
4 valgomieji šaukštai aliejaus
125 ml pieno
druskos
maltų juodųjų pipirų

Produktai įdarui:

500 g svogūnų
400 g šoninės
400 g grietinės
4 kiaušiniai
druskos
maltų juodųjų pipirų
petražolės lapelių

Gaminimas:

1. Miltus persijokite į nemažą dubenį. Viduryje padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles, įpilkite dalį pašildyto pieno ir su trupučiu miltų užmaišykite. Uždenkite ir leiskite 20 minučių pakilti.

2. Į miltus supilkite likusį pašildytą pieną, aliejų, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Tešlą minkykite tol, kol ji nebelips prie dubens.

3. Kepimo formą ištepkite riebalais. Išklokite ją iškočiota tešla ir leiskite 20 minučių pakilti.

4. Šoninę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apkepkite keptuvėje. Į spirgučius suberkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus svogūnus, apkepkite juos. Kai šoninės ir spirgučių masė šiek tiek atvės, sudėkite ją ant tešlos.

5. Išplakite keturis kiaušinius, į juos supilkite grietinę, pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais. Suberkite susmulkintus petražolių lapelius ir viską gerai išmaišykite. Plakinį tolygiai paskirstykite ant svogūnų ir šoninės masės.

6. Pyragą kepkite maždaug pusvalandį 200 laipsnių karščio temperatūroje. Pyragas skaniausias karštas. Prie jo puikiai tinka salotos.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)