Įsigyjau receptų knygą „Didžioji nesaldžių, sočių ir kitų gardžių kepinių knyga“, o kad nedulkėtų lentynoje, iškart pasiraitojau rankoves ir prasidėjo mano šokiai pokiai virtuvėje. Prisijungsit?
Reikės:
100 g minkšto, kambario temperatūros sviesto;
80 g cukraus;
200 g miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 kiaušinio;
1 a. š. vanilinio cukraus.;
mėgstamos tirštos uogienės (naudojau gervuogių/aviečių).
Eiga:
Dubenyje išsukame sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Įmaišome kiaušinius, išplakame iki vientisos masės (mikseris į pagalbą).
Įsijojame miltus, maišytus su kepimo milteliais, ir maišome, kol tešla sulips į gumulą. Miltuotais delnais formuojame nedidelius rutuliukus, dedame į popieriumi ištiestą kepimo skardą, piršto pagalba įspaudžiame skylutes, į jas dedame uogienę (maždaug puse šaukštelio, geriausia tiršta uogienė).
Skardą su sausainiais dedame į šaldytuvą ir paliekame 10 minučių. Recepto autorė rašė, kad išeina apie 30 sausainių, man gavosi 37.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 15-20 minučių. Man pilnai užteko 15 minučių.