Ingredientai:

1 kg grybų (rudmėsių, juodųjų ir baltųjų grūzdų, paberžių, ūmėdžių);
100 g druskos;
10-12 serbentų lapų;
5-6 vyšnių lapelių;
2 krienų lapų;
2 krapų „skėčių“;
2-3 lauro lapų;
pipirų žirneliai pagal skonį;
česnakai pagal skonį.

Paruošimo būdas

1 žingsnis

Grūzdus, paberžius ir ūmėdes nuplauti, palikti užpiltus šaltu vandeniu 5-6 val. Rudmėsių mirkyti nereikia, pakanka tik nuplauti. Ant medinio ar keraminio indo dugno berti druskos sluoksnį, sudėti pusę serbentų ir vyšnių lapų ir vieną krapų „skėtį“. Tada sluoksniais dėti grybus, kiekvieną jų apibarstant druskos, pipirų, česnakų ir lauro lapų sluoksniu.

2 žingsnis

Ant viršaus sudėti likusius lapus, užkloti švariu audiniu, tada dengti pjaustymo lentele ar lėkšte, ant kurios uždėti sunkų daiktą, kuris grybus suslėgtų. Po 1-2 dienų grybai turėtų nusėsti ir išskirti sultis. Jei išskiriamų sulčių kiekis nėra pakankamas, derėtų slėgimo daiktą pakeisti sunkesniu. Periodiškai audinį derėtų išskalauti. Grybai bus paruošti po 30-40 dienų. Jau paruoštus grybus patartina laikyti šaltoje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)