4 porcijos
Produktai:
2 agurkai,
2 salierų stiebai,
10 ridikėlių,
2 česnako skiltelės,
200 g ruginės duonos,
po 20 g petražolių ir krapų,
400 g pomidorų,
2 l kefyro,
maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Agurkus supjaustykite kubeliais, salierus – šiaudeliais. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite. Žalumynus susmulkinkite. Duoną sutrupinkite.
Pomidorus pusei minutės užpilkite verdančiu vandeniu, kai pravės nulupkite odelę. Pomidorų minkštimą sutrinkite trintuvu. Visus komponentus, išskyrus žalumynus, sumaišykite, įberkite druskos, pipirų, dar kartą išmaišykite.
2. Sriubą išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną lėkštę įpilkite po 0,5 l kefyro. Išmaišykite, įdėkite po du šaukštus pomidorų piurė, įberkite žalumynų ir patiekite.
Skanaus!