Reikės:
Apie 4 kg agurkų (arba tiek, kiek norite)
1 l vandens
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
1 stiklinė 9 proc. acto (galima ir 6 proc. obuolių actą naudoti, tuomet agurkai būna švelnesni)
prieskoniai pagal skonį – česnakas, krapai, vyšnių, serbentų, krieno lapai
Kaip gaminti:
Agurkus nuplauti, nupjaustyti galiukus ir sudėti į didelį puodą, užpilti vandeniu ir užkaitinti iki virimo. Jie tampa minkštesni, todėl daug patogiau juos dėti į stiklainius ir jų telpa gerokai daugiau nei dedant žalius. Agurkus dėti į paruoštus stiklainius, juose jau turi būti sudėti nuplikyti prieskoniai. Dangtelius nuplikyti verdančiu vandeniu ir spiritu juos išdezinfekuoti.
Kitam puode paruošti marinatą: supilti ingredientus, vandens tiek litrų, kiek planuojate maždaug marinuoti agurkų. Išvirus marinatą, jį tiesiog pilti ant agurkų ir užsukti stiklainius. Apversti ir leisti lėtai atvėsti.
Skanaus!