Šešiolikai porcijų jums reikės:

Tešlai –



3 kiaušinių,

90 g cukraus,

75 g miltų,

Pusės arbat.šaukštelio kepimo miltelių,

25 g kakavos miltelių,

6 valg.šaukštų šaltos stiprios kavos.

Kremui –

4 kiaušinių trynių,
100 g cukraus,
250 ml pieno,
4 valg.šaukštų juodos kavos,
375 ml grietinėlės,
15 g kakavos miltelių,
150 g migdolinių sausainių.

Papuošimui –

Cukraus pudros,
Tirpios kavos (negranuliuotos),
Migdolinių sausainių.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Išardomos kepimo formos dugną sutepkite riebalais. Pagaminkite tešlą. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Virš kiaušinių masės persijokite miltus kartu su kepimo bei kakavos milteliais, viską greitai išmaišykite.

Iškrėskite paruoštą tešlą į kepimo formą ir išlyginkite. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite dvidešimt minučių. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai pusiau ir kiekvieną biskvito pusę suvilgykite trimis šaukštais stiprios kavos.

Pagaminkite kremą. Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi iki purumo. Pieną užvirinkite, supilkite į jį kavą ir įmaišykite su cukrumi ištrintus trynius. Dar kartą viską prakoškite į puodą ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol kremas ims tirštėti. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir, pastoviai maišydami, atvėsinkite.

Grietinėlę išplakite ir į ją įmaišykite kakavos miltelius bei kavos ir trynių masę. Migdolinius sausainius sutrupinkite gabalėliais ir įmaišykite į kremą.

Kepimo formos bortelius išklokite kepimo popieriumi. Vieną biskvito dalį padėkite į kepimo formą, padenkite ją kremu ir ant viršaus uždėkite antrąją biskvito dalį. Tortą šešioms valandoms padėkite į šaldymo kamerą (18 laipsnių šalčio).

Prieš patiekiant, kepimo popierių nuimkite ir palikite tortą dvidešimčiai minučių atitirpti. Po to apibarstykite cukraus pudra ir tirpia kava. Torto kraštus papuoškite migdoliniais sausainiais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją