Produktai 4 porcijoms:
1 kilogramas baklažanų
1/4 šaukštelio druskos
2 šaukštai sviesto arba aliejaus
1 supjaustytas svogūnas
1 kilogramas supjaustytų pomidorų
1/4 stiklinės susmulkintų petražolių
1/2 stiklinės trumpagrūdžių ryžių
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 stiklinė vištienos arba jautienos sultinio
Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių. Nuplaukite baklažaną, išimkite šerdį. Subadykite šakute, pabarstykite druska. Apverskite ir atidėkite į šalį.
Svieste arba aliejuje pakepinkite svogūną. Sudėkite pomidorus ir petražoles, pakepinkite dar penkias minutes. Sudėkite ryžius, viską išmaišykite.
Nuimkite nuo ugnies, atidėkite dešimčiai minučių. Įdarykite baklažanus mišiniu ir įdėkite į kepimo skardą. Užpilkite mėsos sultinio, uždenkite folija ir kepkite 120 laipsnių temperatūroje, kol bus gatavi ryžiai - apie keturiasdešimt minučių.