Pabandysime Jums pagelbėti, pasiūlydami visą pluoštą nesudėtingų receptų, kurie nepareikalaus daug laiko ir įgūdžių. Viens-du - ir Jūsų stalas sužavės net didžiausią gurmaną! To Jums ir linkime!

Japoniškos salotos su anansais

Reikės:

1 skardinės konservuotų ananasų,
3 pomidorų,
2 apelsinų,
trupučio marinuoto imbiero (pagal skonį),
citrinos sulčių,
druskos,
žiupsnelio cukraus,
2 – 3 šaukštų grietinėlės.

Gaminimas:

Pomidorą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su ananasų gabalėliais, apelsino skiltelėmis (nuluptomis ir be sėklų) bei smulkintu imbieru. Į šią masę įberkite cukraus, druskos, supilkite citrinos sultis, viską sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą. Prieš patiekiant į stalą viską išdėliokite ant salotų lapų, patiekite gražiame inde, užliekite grietinėlės, citrinos sulčių, druskos ir cukraus mišiniu.

Pomidorai, įdaryti vištienos gabalėliais ir ananasais

Reikės:

600 g vištienos filė,
200-250 g konservuotų kukurūzų,
170-250 g konservuotų ananasų,
6 didelių pomidorų,
majonezo.

Gaminimas:

Vištienos filė išvirkite arba iškepkite ir susmulkinkite mažais gabalėliais. Ananasus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su vištiena bei kukurūzais. Viską pagardinkite majonezu. Nuo kiekvieno pomidoro (geriau naudoti didelius) nupjaukite viršų ir išskobkite vidurį. Užpildykite pomidorus įdaru ir išdėliokite ovalo formos lėkštėje, išklotoje salotų lapais. Papuoškite pomidorus žalumynais ir patiekite.

Kalakutienos kroketai

Produktai:

200 g kalakutienos filė arba kalakutienos faršo,
1 kiaušinio,
3 valg. šaukšt. grietinėlės,
druskos, maltų juodųjų ir raudonųjų pipirų, smulkintos kalendros,
12 mažų pomidorų,
12 mažų pievagrybių,
12 mažų svogūnų,
8 salotų lapelių,
aliejaus.

Gaminimas:

Nuplaukite mėsą šaltu vandeniu, nusausinkite ir sumalkite mėsmale. Sumaišykite su kiaušiniu ir grietinėle, pagardinkite druska, pipirais ir kalendra. Drėgnomis rankomis suformuokite 12 rutuliukų.

Nuplaukite pomidorus. Pievagrybius nuplaukite. Svogūnus nulupkite. Viską sumaukite ant aliejumi suteptų iešmų. Kepkite grilyje apie 10-15 min.

Kalakutienos suktinukai su padažu

Reikės:

4 kietai virtų kiaušinių,
4 gabalėlių kalakutienos filė (po 150 g),
200 ml grietinėlės,
30 g sviesto,
½ stiklinės balto sauso vyno,
salotų gūželės,
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį,
100 g riebios grietinės,
gabalėlio imbiero.

Smulkiai supjaustykite kiaušinį ir sumaišykite su 50 ml grietinėlės. Susmulkinkite pusę gūželės salotų ir sumaišykite su grietinėle. Užbarstykite druska ir pipirais, suberkite imbierą.

Kalakutienos filė gerai išmuškite, pabarstykite druska ir pipirais ir užtepkite anksčiau paruoštu mišiniu. Susukite į ritinėlį ir kiekvieną suktinuką sutvirtinkite smeigtuku.

Apkepinkite kalakutienos suktinukus svieste, kol gražiai apskrus abi pusės. Supilkite sausą vyną, likusią grietinėlę ir salotas. Kepkite ant lėtos ugnies, kol mėsa suminkštės.

Kalakutienos suktinukai su varške

Reikės:

4 ploni kalakutienos filė pjausniai,
druskos ir pipirų pagal skonį,
250 ml sultinio,
2 arbat. šaukšt. garstyčių,
100 g pievagrybių,
150 g morkų,
4 valg. šaukšt. aliejaus,
žiupsnio smulkintų petražolių,
200 g riebios varškės,
8 gabalėlių šoninės,
3 valg. šaukšt. chereso (vyno),
100 ml grietinėlės,
1-2 šaukštų krakmolo.

Gaminimas:

Mėsą pasūdome, pabarstome pipirais ir iš vienos pusės aptepame garstyčiomis. Grybus ir morkas smulkiai supjaustome, apkepiname su 2 šaukštais sviesto. Po to pabarstome druska ir pipirais, pridedame petražolių ir varškės. Viską gerai išmaišome. Paruoštą faršą dedame ant pjausnių. Viską susukame į suktinukus ir dar kiekvieną apsukame kiaulienos šonine ir sutvirtiname siūlu. Paruoštus suktinukus apkepiname likusiame aliejuje. Supilame buljoną. Viską kepame apie 30 min., 2000C temperatūroje. Sumaišome cheresą su grietinėle ir supilame į atsiradusį sultinį, bei supilame ištirpintą vandenyje krakmolą, pagardiname prieskoniais.

Lašiša su imbieru

4 porcijoms reikės:

600 g lašišos filė.

Marinatui:

tarkuoto arba malto imbiero,
1 citrinos,
1 česnako galvutės,
1 šaukšto acto,
½ stiklinės baltojo vyno,
druskos, pipirų, cukraus pagal skonį.

Gaminimas:

Lašišos filė supjaustome į keturis porcijos dydžio gabalėlius. Vėliau ruošiame marinatą (reikės apie 150 g). Nulupame imbierą, citriną ir česnako galvutę ir sutarkuojame smulkia trintuve (arba smulkiname virtuviniu kombainu), supilame šaukštą acto bei pusę stiklinės baltojo vyno, gardiname druska, pipirais, cukrumi ir viską sumaišome į vientisą masę. Po to lašišos gabalėlius užtepame gauta košele ir paliekame porai valandų šaldytuve. Suvyniojame žuvį į foliją (kartu su paruoštu marinatu) ir kepame apie 30 min.

Kuprė prancūziškai

Reikės:

600 g kuprės filė,
1 citrinos sulčių,
1 šaukšto miltų,
2 kiaušinių,
3 šaukštų duonos džiūvėsėlių,
3 šaukštų išglaudytų ir susmulkintų migdolų,
2 šaukštų aliejaus,
petražolių,
druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminame:

Žuvies filė nuplauname, nusausiname, supjaustome porcijos dydžio gabalėliais. Pašlakstome citrinos sultimis ir apibarstome pipirais.

Kiaušinius išplakame, sudedame miltus ir viską sumaišome. Žuvies gabalėlius apvoliojame gautoje masėje, po to apibarstome duonos džiūvėsėliais ir migdolais.

Aliejų įkaitiname ir kepame žuvį ant vidutinio karštumo ugnies 8-10 min. Papuošiame petražolėmis ir patiekiame į stalą.

Vištienos salotos

Reikės:

250 g vištienos filė,
200 g vynuogių,
150 g konservuotų kukurūzų,
50 g gliaudytų kedrų riešutų,
majonezo.

Gaminame:

Išverdame vištieną ir smulkiai supjaustome. Vynuoges (pageidautina tamsias) supjaustome pusiau (kiekvieną uogą atskirai). Kedro (arba graikiškus) riešutus paskrudiname keptuvėje. Vištieną ir vynuoges sumaišome su ananasų gabalėliais ir kedro riešutais. Viską pagardiname trupučiu majonezo.

Glazūruota lašiša

Produktai:

6 gabalėliai lašišos, (po 175 g kiekvienas).

Glazūrai:

1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšt. medaus,
1 arbat. šaukšt. džiovintų bazilikų,
1 arbat. šaukšt. pomidorų padažo,
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Papuošimui: citrinos skiltelė.

Gaminimas:

Paruošiame glazūrą. Sudedame ir sumaišome visus produktus, suplakame šakute.

Išdėliojame žuvies gabalėlius nedidelėje formoje. Užtepame glazūra.

Uždengiame dangčiu ir paliekame 10 min. (arba paliekame šaldytuve ilgesniam laikui)

Kai lašiša pasimarinuoja, įkaitiname grilį ir išklojame folija groteles.

Išdėliojame žuvies gabalėlius ant folijos ir kepame 4 min. iš kiekvienos pusės iki pilnai iškeps.

Žuvį patiekiame karštą, sudėtą ovalo formos dubenyje, aplaistytą atsiradusiomis sultimis ir papuoštą citrinos skiltelėmis.

Risoto su krevetėmis ir avokadu

Reikės:

50 g šviežių krevečių,
100 g sviesto,
1 avokados,
100 ml baltojo vyno,
300 ml grietinėlės,
250 g ryžių,
pagal skonį kario, pipirų, druskos.

Paruošimas:

Išverdame ryžius.

Krevetes išverdame ir išdarinėjame, vėliau apkepiname svieste, pridedame kario, pipirų, druskos pagal skonį. Pirmiausiai užpilame baltuoju vynu, po to grietinėle ir troškiname ant lėtos ugnies. Tuo metu avokadą supjaustome kubeliais ir pridedame prie likusių produktų. Troškiname, kelias minutes, kol suminkštės avokadas. Po to į paruoštą mišinį sudedame virtus ryžius. Gerai išmaišome ir patiekiame.

Mandarinų, grybų, sūrio ir paprikos salotos

Reikės:

5 mandarinų,
2 obuolių,
2 saldžiųjų paprikų,
100 g pievagrybių,
1 valg. šaukšt. sviesto kepimui,
200 g sūrio,
200 ml jogurto,
2 arbat. šaukšt. citrinų sulčių,
1 arbat. šaukšt. garstyčių,
1 arbat. šaukšt. medaus.

Paruošimas:

Nuplauname obuolius, perpjauname pusiau, pašaliname sėklas, nulupame odelę ir supjaustome nedideliais kubeliais. Pievagrybius nuplauname, nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais ir apkepiname svieste.

Nuplauname saldžiąsias paprikas, išimame sėklas ir supjaustome žiedeliais. Mandarinus nuplauname, nulupame ir padaliname skiltelėmis. Sūrį supjaustome kubeliais. Sudedame į salotinę supjaustytus obuolius, pipirus ir mandarinus, sūrį ir apkepintus pievagrybius.

Paruošiame padažą. Išmaišome jogurtą, garstyčias, citrinų sultis ir medų. Paruoštą padažą supilame į salotinę ir sumaišome visus reikalingus produktus. Prieš patiekiant į stalą sudedame "kalneliu” ir papuošiame mandarinų skiltelėmis.

Su sūriu kepta menkė

Produktai:

500 g menkės filė,
600g bulvių,
200g tarkuoto fermentinio sūrio ,
2 kiaušinių trynių,
žiupsnelis malto muškato riešuto,
2 valg. šaukšt. sviesto,
2 valg. aliejaus,
žiupsnelis mairūno,
druskos, maltų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite vandenį ir sutrinkite košę. Pridėkite sviesto, sūrio, trynius, pipirų, muskato riešutų, viską gerai sumaišykite.

Žuvies filė pasūdykite ir apkepkite aliejuje iš abiejų pusių. Sutepkite sviestu kepimo formą, sudėkite sluoksniu pusę bulvių masės ir ant jos gabalėlius keptos žuvies, užbarstykite 2 šaukštelius smulkintų žalumynų. Uždėkite ant viršaus likusią bulvių masę ir kepkite orkaitėje 150 0C kol gražiai apskrus. Papuoškite citrinos skiltele.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)