Reikės:

20-25 rabarbarų kotų
1 kg rudojo cukraus
3 didesnių citrinų
3 l vandens

Gaminimas:

Nupjaunu ir nulupu rabarbarų kotus. Juos supjaustau griežinėliais ir beriu į puodą su 3 l vandens, kaičiu ugnį ir, jam užvirus, 5-7 min. intensyviai maišau turinį. Skystį per koštuvą nupilu į kitą puodą, suberiu rudąjį cukrų (galima naudoti ir baltą).

Dabar jau šį puodą statau ant viryklės ir verdu, kol cukrus visiškai ištirpsta. Išspaudžiu sultis iš citrinų.

Išjungiu ugnį, į puodą supilu sultis ir skystį iškarto pilstau į švarius stiklainius ar stiklinius butelius. Jiems atvėsus, nešu į rūsį.

Prieš tiekiant skiedžiu 50/50 su natūraliu gazuotu vandeniu, kurį prieš tiekiant gerai atšaldau. Žinoma, galima skiesti ir paprastu vandeniu, gėrimą atvėsinti ledo kubeliais. Bet tai jau nebebus limonadas…

Skanaus!