Reikės:
10 smailaus kopūsto lapų,
450 gr. kalakutienos faršo (naudokit kokio jums norisi),
100 gr. ryžių virtų,
1 nedidelis svogūnas,
1 morka,
pagal skonį druskos, pipirų ir kitokių prieskonių,
apie 1 l. sultinio (naudojau iš vištienos kubelių),
2 šaukštai grietinės,
2-3 šaukštai ketčupo
Nuėmę nuo kopūsto lapus, sudėkite juos į puodą su vandeniu ir apvirkite. Apvirus, išpjaukite kietąją lapo dalį.
Į faršą berkite virtus ryžius, prieskonius, tarkuotą svogūną ir gerai išmaišykite.
Dėkite po kukuliuką faršo ant lapo ir sulankstykite vokelius. Dėkite į stiklinį indą.
Užtarkuokite morkas, supilkite sultinį uždenkite ir kiškite į orkaitę kepti apie 30 min. Paskui įdėkite grietinės, ketčupo ir dar patroškinkite 5-10 min.
balandėliai išėjo labai skanūs ir minkšti.