Kremui:
500 gr. maskarponės,
400 ml. plakamos grietinėlės,
120 gr. cukraus pudros,
20 gr. želatinos,
1 šaukštas vanilinio cukraus.
Pagrindui:
1 pakelis „Selga“ sausainių (galit naudot 16 vnt. „Oreo“ sausainių),
50 gr. sviesto,
15 graikiškų riešutų branduolių.
Papuošimui:
keli „Oreo“ sausainiai viršuj ir į vidų,
kelios braškės arba kitokios uogos.
Gaminimas:
Ištirpiname sviestą. Sausainius kartu su riešutais sutrinti smulkintuvu iki trupinių smulkių. Supilkite sviestą ir viską gerai išmaišykite. Pilkite į 22 cm. skersmens formą, suformuokite pagrindą ir dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite kremą.
Želatiną išbrinkinkite, o tada ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
Išplakite grietinėlę.
Maskarponę išmaišykite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir ištirpinta želatina, o po to – su išplakta grietinėle.
Dalį masės įpilkite į formą, tolygiai paskleiskite, dėkite sutrupintus 2-3 sausainius, uogas. Užpilkite likusia mase ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
Tortą puoškite uogomis ir sausainiais.
Šis receptas atsiųstas konkursui „Skaniausias vasaros desertas“. Kviečiame ir jus atsiųsti savo mėgstamiausio saldėsio receptą el. paštu gyvenimas@delfi.lt ir laimėti puikių prizų.