Keturioms porcijoms jums reikės:

4 vištienos filė gabalėlių,

150 g sviesto,

1 kuokštelio petražolių,

1 valg. šaukšto citrinų sulčių,

1 arbat. šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,

1 česnako skiltelės,

druskos,

maltų juodųjų pipirų,

2 kiaušinių,

8 valg. šaukštų maltų džiūvėsėlių,

aliejaus kepimui.

Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir labai smulkiai sukapokite. Česnako skiltelę nulupkite ir sutrinkite rankiniu presu. 100 g kambario temperatūros sviesto sumaišykite su sutrintu česnaku, kapotomis petražolėmis, citrinų sultimis ir tarkuota citrinos žievele.

Paruoštą sviestą perdėkite į skaidrią polietileno plėvelę, lengvai pasūdykite ir suvyniokite, suformavę pailgą formą. Polietileno plėvelės kraštus užsukite ir padėkite sviestą dvidešimčiai minučių į šaldymo kamerą.

Kiekvieną vištienos filė gabalėlį padėkite tarp dviejų polietileno plėvelės sluoksnių ir pakočiokite kočėlu arba lengvai pamuškite. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Iš šaldiklio išimkite paruoštą žolelių sviestą ir supjaustykite jį į keturis gabalėlius. Ant kiekvieno vištienos file gabalėlio padėkite po gabalėlį sviesto ir gerai jį apvyniokite vištiena iš visų pusių.

Apvoliokite paruoštus kotletus miltuose, pamirkykite kiaušinių plakinyje ir vėl gausiai apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose. Paruoštus Kijevo kotletus dešimčiai minučių padėkite į šaldymo kamerą.
Po to iš šaldiklio išimkite, dar kartą apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinio plakinyje ir vėl apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose.

Gilioje keptuvėje arba gruzdintuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apie dešimt minučių kepkite jame Kijevo kotletus, kol šie gražiai apskrus.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)