500 g morkų
2 valg.š. sviesto
4 kiaušiniai
50 g krapų
1 skiltelė česnako
180 g 9 proc. riebumo varškės arba varškės sūrio
Maltų juodųjų pipirų, druskos

Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Keptuvėje išlydykite sviestą ir šiek tiek pakepinkite morkas. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, sudėkite juos į morkas. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kiaušinio baltymus išplakite, supilkite į morkų masę ir greitai viską išmaišykite. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir sukrėskite morkų masę. Išlyginkite. Kepkite 12 – 15 min.

Iš orkaitės ištrauktą morkų plokštainį uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti. Tuomet plokštainį perkelkite ant stalo.

Įdarui susmulkinkite nuplautus krapus. Nuvalykite ir sutraiškykite česnaką. Krapus ir česnaką sumaišykite su varške arba trupintu varškės sūriu. Įberkite druskos ir pipirų.

Sukrėskite įdarą ant morkų pagrindo ir susukite jį į ritinį. Apvyniokite maistine plėvele ir padėkite 1 val. į šaldytuvą. Prieš patiekiant supjaustykite riekėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją