Produktai:

5 šaukštai miltų,
1/4 stiklinės rudojo cukraus,
0,7 stiklinės aliejaus ir truputį aliejaus kepimo formai patepti,
3 kiaušiniai,
300 g morkų,
0,7 stiklinės graikinių riešutų,
2,5 stiklinės džiovintų spanguolių,
po žiupsnelį cinamono ir muskato riešuto,
žiupsnelis kepimo miltelių.

Produktai kremui:

200 g maskarponės sūrio,
200 g cukraus pudros.

Kaip gaminti:

1. Riešutus ir nuskustas morkas sutrinkite trintuvu. Suberkite džiovintas spanguoles ir dar kartą pertrinkite.

2. Persijotus miltus sumaišykite su cinamonu, muskato riešutu ir kepimo milteliais.

3. Kiaušinių trynius išplakite plaktuvu. Plakdami supilkite aliejų ir suberkite cukrų. Paplakite dar 3 min. Sumaišykite trynių masę su morkų mase, užmaišykite tešlą.

4. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžios masės, įmaišykite į tešlą. Suberkite miltus. Gerai išmaišykite mediniu šaukštu.

5. Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą aliejumi pateptu kepimo popieriumi. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 50 min.

6. Kremui į maskarponės sūrį suberkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.

7. Iškepusį pagrindą palikite atvėsti. Paskui perpjaukite perpus. Vienos dalies paviršių ištepkite puse kremo, tada užvožkite antrą dalį, jo viršų ir torto šonus aptepkite kremu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)