Labai paprastai pagaminamas ir labai žavus, skanus bei pavasariškas mėsos žiedas šventiniam Velykų stalui.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Produktai:

1 kg maltos mėsos (kiaulienos- jautienos, ar vištienos, ar kalakutienos, ką mėgstate)
250 g apdžiūvusio batono
0.5 litro pieno
2 kiaušinių
10 putpelių kiaušinių
didelio svogūno
1 morkos
2 česnakų skiltelių
petražolių
druskos, pipirų
150 g sluoksniuotos bemielės tešlos
1 kiaušinio aptepimui

Kaip gaminti:

1. Batoną išmirkykite piene, nusunkite ir dėkite į didelį dubenį prie mėsos. Kiaušinių trynius įmaišykite į mėsą.

2. Putpelių kiaušinius kietai išvirkite, perliekite šaltu vandeniu, nulupkite.

3. Svogūną supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite stambiai, česnaką sutraiškykite ir kelias minutes pakepkite ant aliejaus.

4. Daržoves supilkite į mėsą, berkite žalumynus, gardinkite druska ir pipirais, mėgstamais prieskoniais. Gerai išmaišykite.

5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo. Atsargiai įmaišykite į mėsą.

6. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis suformuokite mėsos žiedą. Vienodais tarpais įspauskite putpelių kiaušinius ir gražiai užlyginkite.

7. Mėsos žiedą puoškite iš sluoksniuotos tešlos išpjautomis gėlytėmis ar kitomis figūrėlėmis.

8. Visą žiedą, kartu su tešlos figūrėlėmis aptepkite kiaušinio plakiniu.

9. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Jei pradėtų svilti, pridenkite folijos lapu.

Skanaus!

Dėkojame DELFI skaitytojai Ramintai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Seimo socdemai su valstiečiais bando sudaryti slaptą paktą

DELFI duomenimis, antradienį Seimo Socialdemokratų frakcijos bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų...

Dėl suvalgyto saldainio – konfliktas su prekybos centro apsaugos darbuotoju (6)

Prieš pirkdami maisto produktus turguje, nesibodite jų paragauti, o pardavėjai tai leidžia.

Mama parodė, ką Turkijoje siaučiantis virusas padarė jos vaikui: oda luposi gabalais (60)

Turkij os turizmui – neramios dienos. Nuo liepos vidurio nesiliauja pranešimai apie Koksaki...

D. Adomaitis paskelbė galutinį rinktinės dvyliktuką papildyta trenerio interviu (109)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabas likus kiek daugiau nei savaitei iki Europos...

J. Baronui pavyko pasprukti, nes nuo kojos buvo nuimta apykojė (31)

Po išpuolio sostinės Antakalnio mikrorajone esančioje picerijoje policijos ieškomas tris kartus...

1 euras Odesoje – per dideli pinigai: parodė, ką galima nusipirkti už centus (129)

Pigiau nei Odesoje – sunku surasti. Šiame Ukrainos kurorte už centus galite važinėti viešuoju...

Feisbuke plinta kliedesys apie žiurkių mėsą (14)

Visus melagingos naujienos bruožus turinti nuoroda antradienį pradėjo plisti tarp socialinį...

Beveik 20 metų japonus pažįstantis lietuvis papasakojo, kas jį stebina iki šiol

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Azijos studijų centro (ASC) vadovas dr. Aurelijus Zykas DELFI...

Barselonoje buvo planuojamas kur kas didesnis išpuolis (1)

Vienas iš įtariamų išpuolio Barselonoje rengėjų teisme pripažino, kad buvo planuojama įvykdyti...