Produktai:

1 kg maltos mėsos (kiaulienos- jautienos, ar vištienos, ar kalakutienos, ką mėgstate)
250 g apdžiūvusio batono
0.5 litro pieno
2 kiaušinių
10 putpelių kiaušinių
didelio svogūno
1 morkos
2 česnakų skiltelių
petražolių
druskos, pipirų
150 g sluoksniuotos bemielės tešlos
1 kiaušinio aptepimui

Kaip gaminti:

1. Batoną išmirkykite piene, nusunkite ir dėkite į didelį dubenį prie mėsos. Kiaušinių trynius įmaišykite į mėsą.

2. Putpelių kiaušinius kietai išvirkite, perliekite šaltu vandeniu, nulupkite.

3. Svogūną supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite stambiai, česnaką sutraiškykite ir kelias minutes pakepkite ant aliejaus.

4. Daržoves supilkite į mėsą, berkite žalumynus, gardinkite druska ir pipirais, mėgstamais prieskoniais. Gerai išmaišykite.

5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo. Atsargiai įmaišykite į mėsą.

6. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis suformuokite mėsos žiedą. Vienodais tarpais įspauskite putpelių kiaušinius ir gražiai užlyginkite.

7. Mėsos žiedą puoškite iš sluoksniuotos tešlos išpjautomis gėlytėmis ar kitomis figūrėlėmis.

8. Visą žiedą, kartu su tešlos figūrėlėmis aptepkite kiaušinio plakiniu.

9. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Jei pradėtų svilti, pridenkite folijos lapu.

Skanaus!

Dėkojame DELFI skaitytojai Ramintai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)