6 porcijos

Produktai:

800 g menkės filė,
1 citrinos žievelė,
80 g sviesto,
1 sauja petražolių,
druskos,
juodųjų maltų pipirų,
alyvuogių aliejaus.

Produktai padažui:

300 ml natūralaus jogurto,
2 – 3 marinuoti agurkėliai,
cinamono, sauja krapų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos,
juodųjų maltų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Padažui labai smulkiai supjaustykite marinuotus agurkėlius. Krapus susmulkinkite. Sumaišykite agurkėlius, krapus, jogurtą ir alyvuogių aliejų dubenyje, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite, uždenkite dubenį ir įdėkite į šaldytuvą.

2. Frikadelėms sumalkite menkės filė mėsmale. Petražolėms nupjaustykite kotelius, kuo smulkiau supjaustykite šakeles. Apibarstykite tarkuota citrinos žievele ir dar kartą pasmulkinkite.

3. Suberkite petražoles ir citrinos žievelę į menkės faršą, pabarstykite druska, pipirais, gerai išmaišykite.

4. Sviestą supjaustykite kubeliais. Sumaišykite faršą su sviestu, kruopščiai išminkykite rankomis.

5. Šlapiomis rankomis suformuokite iš menkės faršo 3 – 4 cm skersmens frikadeles, sudėliokite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Uždenkite frikadeles plėvele ir 30-iai min. įdėkite į šaldytuvą.

6. Aptepkite frikadeles alyvuogių aliejumi ir pašaukite į stipriai įkaitintą orkaitę Po 3 min. apverskite ir vėl 3-ims min. pašaukite į orkaitę. Patiekite su jogurtiniu padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)