Be to, renkantis mėsą kepsniams, daugiau kaip trečdalis jų (33 proc.) prioritetą teikia paukštienai. Tai parodė kepsnių ir salotų restoranų tinklo „Forest“ atlikta apklausa.
Apklausa atskleidė, jog 44 proc. lietuvių šią vasarą ant grilio keptų patiekalų ragavo bent kartą per savaitę, 42 proc. – daugiau kaip 3 kartus per savaitę. Dažniausiai apklaustieji rinkosi ant grilio keptus paukštienos (33 proc.), jautienos (30 proc.) patiekalus, o kiaulienos – 21 proc.
Tyrimo duomenimis, dauguma apklaustųjų, šią vasarą norėdami pasimėgauti gardžiais ant grilio keptais patiekalais, keliaudavo į restoranus ir kavines (39 proc.), namuose gamindavo penktadalis jų.
Apklausos duomenimis, beveik du trečdaliai gyventojų renkasi ant grotelių kepamus mėsos patiekalus (58 proc.), 22 proc. – pirmenybę teikia žuvies, o 15 proc. – daržovių patiekalams. Kad skaniam kepsniui svarbiausia parinkti tinkamą kepimo procesą, neabejoja 46 proc. apklaustųjų, o daugiau kaip trečdalis mano, kad svarbiau – geros kokybės maisto produktai (34 proc.).
Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!