4 porcijos

Žaliajam sviestui reikės:

· 0,5 arbatinio šaukštelio pankolio sėklų
· 340 gramų špinatų
· 6 valgomųjų šaukštų nesūdyto sviesto
· 4 svogūnų laiškų
· 3 valgomųjų šaukšto smulkiai supjaustyto žalio peletrūno
· 2 valgomųjų šaukštų smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
· 4 arbatinių šaukštelių anyžių likerio
· 3 skiltelių česnako
· 0,5 arbatinio šaukštelio baltojo vyno acto
· 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
· 0,5 arbatinio šaukštelio juodųjų maltų pipirų

Kepsniams reikės:

· 4 gabalėlių lašišos filė be odelės (maždaug 170-200 gramų svorio ir 2,5 centimetrų storio)
· 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
· 0,4 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Garnyrui puikiausiai tiks virti ryžiai ir šviežios daržovės.

Gaminimas:

1) Prieskonių grūstuvėje sutrinkite pankolio sėklas. Į maisto smulkintuvą sudėkite pusę špinatų, smulkintas pankolio sėklas ir likusias žaliojo sviesto sudedamąsias dalis. Smulkinkite tol, kol gausis vientisa žalia masė.

2) Pasiruoškite kepsninę (kepsniams bus reikalingas vidutinis karštis).

3) Lašišos filė gabaliukus iš abiejų pusių pagardinkite druska bei pipirais. Paguldykite folija išklotoje kepimo skardoje. Ant kiekvieno gabaliuko paskirstykite po 2-3 arbatinius šaukštelius žaliojo sviesto.

4) Kepsninėje žuvį kepkite apie 8-12 minučių, uždarę kepsninės dangtį. Tada kepimo skardą perkelkite ant karščiui atsparaus paviršiaus. Atsargiai iš jos išimkite lašišos kepsnius. Skardoje likusių sulčių jums dar prireiks. Pasistenkite, kad, kol ruošite špinatus, lašiša neatvėstų.

5) Į skardą, kur kepė lašiša, įdėkite truputį sviesto ir likusius špinatus, viską išmaišykite. Uždarę kepsninės dangtį, špinatus ant vidutinės ugnies kepkite 2-3 minutes.

6) Lašišos kepsnius patiekite su virtais ryžiais, špinatų pagardu, puikiai tiks ir šviežios daržovės.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)