5 porcijoms Jums reikės:
· 200 gramų išdorotų krevečių
· 1 valgomojo šaukšto sviesto
· 1 kilogramų bulvių
· Indelio konservuotų kukurūzų
· Kelių svogūno laiškų
· 2 valgomųjų šaukštų miltų
· Augalinio aliejaus
· Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį
Gaminimas
1) Bulves nuplaukite, nuskuskite ir virkite maždaug 20 minučių – kol jos bus beveik išvirusios. Tuomet nupilkite nuo bulvių vandenį, leiskite joms atvėsti ir sutarkuokite stambia tarka.
2) Krevetes 3-4 minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Tuomet nupilkite vandenį ir leiskite krevetėms atvėsti.
3) Svogūno laiškus nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su tarkuotomis bulvėmis.
4) Tuomet į bulvių masę keliauja kukurūzai, vėlgi viską gerai išmaišome.
5) Virtas krevetes smulkiai supjaustykite, sudėkite į bulvių masę, viską pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite.
6) Iš pasigamintos masės suformuokite 10 kotletukų, apvoliokite juos miltuose. Į keptuvę supilkite aliejų, ištirpinkite šaukštą sviesto. Kotletukus kepkite aliejuje po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Prie šių kotletukų puikiai tiks šviežios daržovės.
Skanaus!