Galite naudoti kokias norite kepenėles. Mums skaniausios yra kiaulienos, tad ir šį patiekalą gaminome iš jų.
Reikės:
450 g kiaulienos kepenėlių,
pieno kepenėlėms mirkyti,
2 svogūnai,
1 paprika,
100 g pievagrybių,
aliejaus kepimui,
druska,
malti juodieji pipirai,
15 ml balzaminio acto.
Kepenėles užpilkite pienu, kad apsemtų ir pamirkykite apie valandą, kad panaikintų kartumą.
Svogūną susmulkinkite plunksnelėmis, papriką juostelėmis, o pievagrybius griežinėliais.
Keptuvėje įkaitinę aliejų apkepinkite paprikas, svogūnus ir pievagrybius. Atidėkite į dubenį.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė daržovės, kepkite nusausintas kepenėles (jeigu reikia, išpjaukite sausgysles ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais).
Kepenėles apibarstykite druska ir pipirais. Iš vienos pusės kepkite apie 5 min.
Kai kepenėlės beveik iškeps, sudėkite kepintas daržoves, įpilkite acto, berkite prieskonių ir pašildykite, kol daržovės sušils.
Valgykite su pasirinktu garnyru.