Ingridientai:

Biskvitui:

4 kiaušiniai,
100 g cukraus,
tarkuota citrinos žievelė,
pakelis vanilinio cukraus,
100 g miltų,
sviesto skardai ištepti.

Įdarui:

2 stiklinės aguonų,
stiklinė pieno,
3 kiaušinių tryniai,
nepilna stiklinė cukraus,
pusė stiklines smulkiai kapotų migdolų,
100 g sviesto.

Glajui:

175 g šokolado,
150 ml neriebios grietinėlės,
šaukštelis tirpios kavos.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sudėti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės ir supilti miltus. Viską atsargiai išmaišyti.

Kepimo skardą gerai ištepti sviestu ir iškloti pergamentiniu popieriumi. Tešlą ant popieriaus tepti 1 cm storio sluoksniu ir kepti orkaitėje apie 10 min. Iškepusį biskvitą aptepti įdaru ir iš karto susukti į vyniotinį. Tuomet ataušinti ir aptepti šokoladiniu glajumi.

Įdarui aguonas užpilti karštu pienu, kad išbrinktų. Kai išbrinks, į koštuvą įdėti marlę, pilti aguonas ir palikti nuvarvėti. Nuvarvėjusias aguonas permalti per mėsmalę, 3 kiaušinių trynius ištrinti su nepilna stikline cukraus. Įdėti aguonas, migdolus, 100 g lydyto sviesto, išmaišyti, baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai išmaišyti su aguonų mase.

Glajui sutarkuotą šokoladą ir grietinėlę pakaitinti ant silpnos ugnies.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)