Cukinijų blyneliai su sūriu

 (1)
Puikaus skonio blyneliai! Iš pateikto kiekio gavosi apie 30 blynelių. Kuo plonesni, tuo skanesni!
Cukinijų blyneliai su sūriu
Cukinijų blyneliai su sūriu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės:

800 g cukinijos;
100 g fermentinio sūrio;
2 kiaušinių;
saujelė smulkintų krapų;
10 v.š. miltų ( man prireikė 7 šaukštų);
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
prieskonių pagal skonį ( naudojau druską, persiladą ir šiek tiek picos prieskonių).

Eiga:

Nulupame cukiniją ir sutarkuojame burokine tarka, jei ši vandeninga, nuspaudžiame. Supilame išplaktą kiaušinį, smulkiai tarkuotą sūrį, bei svogūną, išspaustą česnaką, krapus, beriame prieskonius. Į cukinijų masę dedame po šaukštą miltų ir maišome, kol tešla gaunasi vidutinio tirštumo.

Kepame keptuvėje, įkaitintame aliejuje, ant vidutinės ugnies, blynus formuojame šaukšto pagalba. Iškeptus blynus dedame ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Konkursas „Gardžiausių rudens pyragų receptai“ (1)

Ilgi rudens vakarai kviečia ilgiau pavakaroti prie arbatos puodelio, pabendrauti su draugais. O tam būtinai reikia gardžių pyragų! Tad skelbiame gardžiausio rudens pyrago konkursą!

Pristatyta naujausia ir paskutinė kulinarinių knygų serijos „Gero maisto dienoraštis“ dalis

Į jaukų vakarą naujame sostinės restorane „The Owls“ pakviestiems svečiams Renata dėkojo už palaikymą visus metus, per kuriuos buvo išleistos keturios serijos „Gero maisto dienoraštis“ knygos bei vaišino savo pačios keptais saldžiais daržovių pyragais.

Bulvių ir cukinijų kugelis (3)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Kepti vištų sparneliai (2)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Šakočio giminaitis (3)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.