Cukinijų blyneliai su sūriu

 (1)
Puikaus skonio blyneliai! Iš pateikto kiekio gavosi apie 30 blynelių. Kuo plonesni, tuo skanesni!
Cukinijų blyneliai su sūriu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės:

800 g cukinijos;
100 g fermentinio sūrio;
2 kiaušinių;
saujelė smulkintų krapų;
10 v.š. miltų ( man prireikė 7 šaukštų);
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
prieskonių pagal skonį ( naudojau druską, persiladą ir šiek tiek picos prieskonių).

Eiga:

Nulupame cukiniją ir sutarkuojame burokine tarka, jei ši vandeninga, nuspaudžiame. Supilame išplaktą kiaušinį, smulkiai tarkuotą sūrį, bei svogūną, išspaustą česnaką, krapus, beriame prieskonius. Į cukinijų masę dedame po šaukštą miltų ir maišome, kol tešla gaunasi vidutinio tirštumo.

Kepame keptuvėje, įkaitintame aliejuje, ant vidutinės ugnies, blynus formuojame šaukšto pagalba. Iškeptus blynus dedame ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Makaronai, kokių dar neragavote (4)

Pasibaigus šventėms ir laukiant pavasario pats laikas ieškoti lengvai paruošiamų, šiltų ir nenuobodžių patiekalų, kurie pradžiugintų skrandžius, tačiau nesugadintų taip puoselėjamos figūros.

Netikėtas sriubos su apelsinais ir antiena receptas (3)

Kviečiame pasigaminti netradicinę, šaltoms žiemos dienoms tinkančią kreminę apelsinų sriubą su kepta antiena.

Vasariškai žiemiška vištiena (4)

Ilgitės vasaros? Ši prieskoniais pagardinta vištiena su prinokusiais vyšniniais pomidoriukais grietinėlės padaže garantuotai sugrąžins jus į šiltąjį metų laiką. Jeigu norite egzotiškesnio skonio, įdėkite šiek tiek pesto.

Vištienos ir kumpio lazanija (2)

Tai gardus makaronų lakštų, mėsos ir špinatų patiekalas, aplietas sūriu. Galite užšaldyti ir mėgautis juo vėliau.

Smagi žiemos pramoga - grilis: patarimai, kaip skaniai iškepti mėsą (3)

Šiltuoju metų laiku dažnai stengiamės atitrūkti nuo miesto šurmulio ir renkamės poilsį gamtoje. Grilyje keptas maistas - neatsiejama to dalis. Kad ir kaip stipriai patiekalų gaminimas lauke asocijuojasi su vasara, kasmet vis labiau pastebima tendencija juo mėgautis ir žiemą.