Cukinijų blyneliai su sūriu

 (1)
Puikaus skonio blyneliai! Iš pateikto kiekio gavosi apie 30 blynelių. Kuo plonesni, tuo skanesni!
Cukinijų blyneliai su sūriu
Cukinijų blyneliai su sūriu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės:

800 g cukinijos;
100 g fermentinio sūrio;
2 kiaušinių;
saujelė smulkintų krapų;
10 v.š. miltų ( man prireikė 7 šaukštų);
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
prieskonių pagal skonį ( naudojau druską, persiladą ir šiek tiek picos prieskonių).

Eiga:

Nulupame cukiniją ir sutarkuojame burokine tarka, jei ši vandeninga, nuspaudžiame. Supilame išplaktą kiaušinį, smulkiai tarkuotą sūrį, bei svogūną, išspaustą česnaką, krapus, beriame prieskonius. Į cukinijų masę dedame po šaukštą miltų ir maišome, kol tešla gaunasi vidutinio tirštumo.

Kepame keptuvėje, įkaitintame aliejuje, ant vidutinės ugnies, blynus formuojame šaukšto pagalba. Iškeptus blynus dedame ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Paslaptinga žuvis be kaulų, kurią labiausiai mėgo Mažosios Lietuvos žvejai (86)

„Apie žuvį reikia kalbėti tada, kai ji pasirodo mūsų vandenyse“,- sako „Šturmų Švyturio“ šefas Česlovas Žemaitis, virš restorano durų Užupyje keldamas septyntaškę vėliavą. Tai – ženklas, kad dabar pasirodė nėgė ir yra puiki proga paragauti šios žuvies patiekalų.

Kalėdų belaukiant: 3 gardžių meduolių receptai (1)

Kalėdų laukimas bei pasiruošimas šiai šventei, be abejonės, atneša kažkiek jaudulio, apmąstymų ir šilumos į kiekvienus namus. Turbūt sutiksite, kad meduoliai yra neatsiejama Advento bei pačių Kalėdų dalis. Namuose pasklinda malonus gvazdikėlių, kardamono bei cinamono kvapas, kuris švenčių laukimo nuotaika užkrečia visus šeimos narius.

Šventinis stalas: sveikesnis požiūris į tradicinius patiekalus (1)

Artėjančios gražiausios metų šventės šeimininkes kasmet verčia sukti galvą, kaip namo sugužėjusius šeimynykščius sutikti prie šventinio stalo, kuris būtų ir skanus, ir netikėtas, ir tuo pat metu tradicinis.

Lietuvių mėgstamas tortas „Juodasis miškas“ – bavarų pasididžiavimas (3)

Dauguma žmonių yra ragavę šokoladinio vyšnių torto su plakta grietinėle, bet turbūt ne daug kas žino, kad tai tradicinis bavarų gardumynas, gaminamas nuo 1930 m. „Juodasis miškas“ – pats populiariausias tortas Vokietijoje.

Silkės tortas (8)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausi šventiniai žuvies patiekalai“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.