Cukinijų blyneliai su sūriu

 (1)
Puikaus skonio blyneliai! Iš pateikto kiekio gavosi apie 30 blynelių. Kuo plonesni, tuo skanesni!
Cukinijų blyneliai su sūriu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės:

800 g cukinijos;
100 g fermentinio sūrio;
2 kiaušinių;
saujelė smulkintų krapų;
10 v.š. miltų ( man prireikė 7 šaukštų);
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
prieskonių pagal skonį ( naudojau druską, persiladą ir šiek tiek picos prieskonių).

Eiga:

Nulupame cukiniją ir sutarkuojame burokine tarka, jei ši vandeninga, nuspaudžiame. Supilame išplaktą kiaušinį, smulkiai tarkuotą sūrį, bei svogūną, išspaustą česnaką, krapus, beriame prieskonius. Į cukinijų masę dedame po šaukštą miltų ir maišome, kol tešla gaunasi vidutinio tirštumo.

Kepame keptuvėje, įkaitintame aliejuje, ant vidutinės ugnies, blynus formuojame šaukšto pagalba. Iškeptus blynus dedame ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Savaitgalis prie laužo. Kaip greitai paruošti gardų kiaulienos šašlyką? (1)

Tūlam lietuviui šašlyko kepimas prilygsta ne pilvo kimšimui, bet tiesiog tobulo savaitgalio ritualui. Berusenanti ugnis, draugai ar giminaičiai, vaikai, bezujantys pirmyn atgal, juokas ir ilgi pokalbiai apie maistą, alaus rūšis, sportą, kaip viskas pabrango, Euroviziją ar atostogas.

Tradicinis anglų desertas

Etono betvarkė – tradicinis anglų desertas. Sakoma, kad pirmi šie desertai buvo pradėti gaminti dar XIX amžiuje, o dabar jis labai populiarus visoje Anglijoje.

Šiltos žiedinio kopūsto ir pievagrybių salotos (6)

Šios salotos puikiai atstos ir antrą patiekalą, nes yra labai sočios. Darbo nėra daug, o skonis, toks, kad nesuprasi ką valgai. Tikrai vertos būti pagaminamos ir suvalgytos.

Sumuštinis su avokadu, saulėgrąžų sėklomis ir daigais

Pavasariu kvepiantis sumuštinis. Arba nepalyginamai sveikesnė įprasto sumuštinio alternatyva. Vietoje sviesto tepame avokadą, jį pagardiname citrinos sultimis, druska ir pipirais. Galima dar ir kažką aštresnio pridėti, kaip pavyzdžiui kajeno pipiro ar čili miltelių. Tada užberiame saulėgrąžų sėklų ir susmulkintų ridikėlių, o ant viršaus užklojame saulėgrąžų daigais.

Vištiena raugintų kopūstų patale

Darbo nedaug, o skonis... Skonis priklauso nuo kopūstų. Teko šį patiekalą valgyti pas vienus giminaičius ir kopūstai viską sugadino. Naudoju stiklainiuose esančius raugintus kopūstus ir jie niekada nenuvylė.