Cukinijų blyneliai su sūriu

 (1)
Puikaus skonio blyneliai! Iš pateikto kiekio gavosi apie 30 blynelių. Kuo plonesni, tuo skanesni!
Cukinijų blyneliai su sūriu
Cukinijų blyneliai su sūriu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės:

800 g cukinijos;
100 g fermentinio sūrio;
2 kiaušinių;
saujelė smulkintų krapų;
10 v.š. miltų ( man prireikė 7 šaukštų);
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
prieskonių pagal skonį ( naudojau druską, persiladą ir šiek tiek picos prieskonių).

Eiga:

Nulupame cukiniją ir sutarkuojame burokine tarka, jei ši vandeninga, nuspaudžiame. Supilame išplaktą kiaušinį, smulkiai tarkuotą sūrį, bei svogūną, išspaustą česnaką, krapus, beriame prieskonius. Į cukinijų masę dedame po šaukštą miltų ir maišome, kol tešla gaunasi vidutinio tirštumo.

Kepame keptuvėje, įkaitintame aliejuje, ant vidutinės ugnies, blynus formuojame šaukšto pagalba. Iškeptus blynus dedame ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus.

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Skaniausi naminiai ledai (4)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Šašlykai marinuoti su mineraliniu vandeniu (28)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Čeburekai pagal iš kartos į kartą perduodamą receptą (9)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Balandėliai su grybais (1)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Labai skanios salotos (2)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.