Šių triufelių gamybai naudojami kiaušinių tryniai. Rezultatas - minkšti, burnoje tirpstantys maži malonumo gabalėliai.

Reikės:

450 g juodojo šokolado
150 g sviesto
kelių žiupsnių druskos
2 trynių
100 ml verdančio vandens
trečdalio šaukštelio cinamono,
kelių žiupsnių kardamono,
4-5 šaukštų cukraus (tuo atveju, jei šokoladas kartus),
nesaldintos kakavos pabarstymui.

Stačiakampę kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Šokoladą su sviestu ir druska ištirpiname storadugniame puode, išmaišome iki vienalytės masės.

Trynius su cukrumi plakame mikseriu, pildami verdantį vandenį. Išplaktus trynius pilame į šokolado masę ir maišome.

Suberiame prieskonius ir išmaišome. Triufelių mišinį supilame į formą ir statome kelioms valandoms ar pernakt šaltai, kad sustingtų. Karštu peiliu pjaustome sustingusią masę kubeliais, juos apiberiame kakava.

Skanaus

Aušra

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)