Kai pradėjau rašyti tinklaraštį beatosvirtuve.lt, nuo visų slėpiau, nes drovėjausi, o vėliau įsidrąsinau ir pradėjau bendrauti su savo skaitytojais. Dabar jaučiu, kad mes pasiekėme naują visiems mums naudingą lygį, nes kai parašau kokį aktualų rašinį, sulaukiu daug palaikymo ir daug labai vertingų komentarų.

Skelbiu sniego ir lašinių tirpdymo savaitę

Taigi šią savaitę paskelbiau lašinių ir sniego tirpdymo savaite, ir patikėkite, po šiuo rašiniu tiek daug gerų patarimų ir sėkmės istorijų, kaip tuos lašinius geriau ištirpdyti, bet bendra nuomonė buvo tokia: valgyti reikia, tik reikia žiūrėti, ką valgai.

Tai laikydamasi šios temos norėčiau ir pristatyti šio savaitgalio receptą – sočią, labai maistingą ir sveiką (galima būtų pavadinti net daržovių koše) mišrainę. Prie jos dar galima žuvies gabaliuką pasiruošti arba tiesiog didelį dubenį salotų, ir prašau – puikūs, sotūs ir jūsų liemeniui draugiški pietūs ar vakarienė. Ir jokių bulvių, duonos, ryžių, ir ne šokoladinis pyragas, kurių paprastai tokiais periodais, kai tirpdom tą papildomą balansą ant liemens, vengiam.

Super kruopa kynva

Šiek tiek apie kynvą. Ši bolivinė balanda per pastaruosius dešimt metų taip išpopuliarėjo, kad Pietų Amerikoje nespėja jos auginti. Pirmiausia su kynva susipažino tik super sveikuoliai, o dabar jau galima nusipirkti ir Lietuvoje. Tiesa, labiau specializuotose, ekologiškų maisto produktų parduotuvėse.

Kynva šlovinama kaip pati maistingiausia ir turtingiausia kruopa. Ši bolivinės balandos sėkla turi labai daug baltymų, amino rūgščių, yra lengvai virškinama ir labai labai skani.

Man ji labai patinka, ją galima žaismingai vadinti šventąja, nes išvirus aplink pasidaro tokia aureolė.

Prieš gaminant salotas

Moliūgą visada galite pakeisti keptomis ar apvirtomis morkomis, cukinijomis, saldžiosiomis paprikomis. Nepamirškite ir žalumynų, bent jau agurką įpjaustykite šalia moliūgo ir razinų, jis bus traškus ir gaivus.

Gražaus aktyvaus ir laimingo savaitgalio.

Receptas: Kepto moliūgo ir kynvos salotos

Jums reikės:

Pusės kvapniojo moliūgo
Nepilnos saujos gliaudytų moliūgų sėklų
Saujos razinų
100 g kynvos kruopų
4 šalavijo lapelių
2 džiovintų lauro lapų
Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos, juodųjų pipirų

Užpilui:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto apelsinų sulčių
1 šaukšto agavų sirupo (arba medaus)

Gaminame:

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 °C.

2. Moliūgą nulupame, išvalome sėklas ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir juodaisiais pipirais. Beriame į skardą, greta įmetame šalavijo lapelius ir lauro lapus. Kepame apie 45 min.

3. Išverdame kynvos kruopas (vadovaukitės instrukcijomis ant pakuotės).

4. Pasiruošiame užpilą sumaišydami visus ingredientus.

5. Sumaišome kynvos kruopas, keptą moliūgą, razinas ir moliūgų sėklas. Pašlakstome užpilu ir viskas, valgome.

Daugiau receptų ir temų rasite mano svetainėje www.beatosvirtuve.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)