Riešutai patiekaluose gali pakeisti miltus, jais galima gardinti salotas, ar tiesiog patiekti kaip užkandį.

„Riešutų aruodai mano stalčiuose ir spintelėse neišsenka niekada, – pastebi Beata Nicholson. – Pirmiausiai jie yra skanus ir, svarbiausia, – sveikas, užkandis. Paskrudintus ar šviežius riešutus tiesiog drąsiai beriu ant salotų.“

Savo kepinių Beata taip pat neįsivaizduoja be riešutų: dalį miltų sausainiuose, keksiukuose ar pyraguose keičia maltais migdolais ar lazdyno riešutais.

„Net ir pats paprasčiausias kepinys, pats paprasčiausias biskvitas yra visai kitoks, kai jame yra riešutų, – sako ji, – dėl to kepiniuose labai sėkmingai miltus keičiu riešutais.“

Beatos „Riešutiniai sausainiai

Jums reikės:

- 500 g kelių skirtingų riešutų mišinio, pavyzdžiui, sumaišytų lazdyno, migdolų ir žemės riešutų;
- 350 g cukraus pudros (mėgstantys saldžiau gali naudoti iki 450 g);
- 4 kiaušinių baltymų;
- 100 g razinų (nebūtina);
- 1 a.š. cinamono;
- 1 v.š. vyšnių likerio (nebūtina).

B.Nicholson riešutiniai sausainiai

Gamyba:

Riešutus išgliaudykite arba nuvalykite luobeles (jei tai migdolai – užpilkite karštu vandeniu ir leiskite pamirkti, jei tai lazdyno riešutai – pakepinkite iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.) ir susmulkinkite kavamale (ne iki miltų), grūstuvėje ar peiliu.

Baltymus išplakite iki standžių putų ir toliau plakdami dalimis sudėkite cukraus pudrą. Baigiant įdėkite cinamono ir vyšnių likerio.

Į baltymų masę sudėkite smulkintus riešutus ir razinas. Gerai išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

Į kepimo popieriumi išklotą skardą šauktu dėkite sausainių masę formuodami apskritimą.

Kepkite apie 50 min. Jei mėgstate traškesnius – iki 1 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)