Vietoj vištienos galite naudoti bet kokią kitą mėgstamą mėsą. Jei esate vegetaras – tiesiog nedėkite vištienos, nes ir be jos troškinys tikrai bus labai gardus. Taip pat šiam troškiniui pagardinti puikiai tiks tokios daržovės kaip cukinija, baklažanas, salieras ar pan.

Reikės:

400 g konservuotų avinžirnių
400 g konservuotų nuluptų pomidorų
200 g apkeptos/apvirtos vištienos
2 vidutinio dydžio morkos
1 didelis svogūnas
200 ml kokosų pieno
200 ml karšto vandens
0,5 kubelio vištienos sultinio
5 česnako skiltelės
2 valg. š. kario
¼ arb. š. malto imbiero
0,5 arb. š. rudojo cukraus (nebūtina)
druskos, juodųjų pipirų
aliejaus kepimui

Gaminimas:

Įkaitiname aliejų keptuvėje, suberiame susmulkintą svogūną, česnaką, pakepiname, kol suminkštės. Sudedame kubeliais supjaustytas morkas, dar pakepiname 5 min.

Sudedame supjaustytus pomidorus, supilame kokosų pieną, sudedame prieskonius.

Karštą vandenį sumaišome su 0,5 sultinio kubelio, supilame į keptuvę. Viską gerai išmaišome ir troškiname ~15 min.

Pabaigoje troškinimo sudedame susmulkintą vištieną, avinžirnius, jei norite troškinį galite pagardinti ruduoju cukrumi. Viską troškiname dar ~15 min, kol troškinys sutirštėja.

Skanu patiekti su ryžiais, ar virtomis, keptomis bulvėmis.

Receptas iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją