4 porcijos

Produktai:

500 g avienos (nugarinės arba sprandinės),
1,5 stiklinės ryžių,
3 šaukštai migdolų,
2 svogūnai,
3 česnako skiltelės,
0,5 šaukštelio džiovinto raugerškio,
1 šaukštelis maltų džiovintų paprikų,
1 stiklinė mėsos sultinio,
2 šaukštai pomidorų pastos,
aliejaus kepimui,
druskos, šafrano,
džiovintų aitriųjų raudonų paprikų pagal skonį.

Kaip gaminti:

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepkite česnako skilteles kartu su migdolais.

2. Kai migdolai paskrus, išimkite česnako skilteles ir suberkite smulkintus svogūnus. Kepkite, kol pagels svogūnai.

3. Atskiroje keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių apkepkite stambius avienos gabalus, paskui perdėkite mėsą į keptuvę su migdolais.

4. Supilkite į keptuvę karštą mėsos sultinį, įberkite paprikų, šafrano, aitriųjų paprikų, raugerškio, druskos. Paskui įpilkite pomidorų pastos, viską išmaišykite, uždenkite keptuvę ir troškinkite, kol viskas bus iškepę.

5. Ryžius nuplaukite, palaikykite kiaurasamtyje, kol nuvarvės vanduo.

6. Suberkite ryžius į keptuvę su mėsa ir migdolais, paviršių išlyginkite mentele, uždenkite keptuvę ir troškinkite, kol ryžiai bus minkšti. Plovą patiekite su žaliomis salotomis ir pomidorais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)