Kai reikia dekoruoti nedideles patalpas, lengviausias būdas – rinktis neutralias spalvas. Neutrali balta spalva padėdavo išspręsti daug problemų. Tačiau dabar vėl sugrįžta visos vaivorykštės spalvos, daugybė atspalvių. Išdrįsime mesti mažoms erdvėms iššūkį ir pasitelksime ryškias spalvas.

Keičiant nedidelių patalpų interjerą, norisi, kad ir vieno kambario butas atrodytų prabangiau - slepiama miegamoji zona, darbo vieta įrengiama spintoje. Galima išdažyti sienas turkio mėlynumo spalva, pakabinti prabangų sietyną ir langus papuošti ilgomis užuolaidomis. Sieninėse lentynose galima laikyti ne tik knygas.

Potvynio banga

Kas nesvajoja apie virtuvę, kurios centre – kaimiško stiliaus senovinis stalas, spintelės ir įmontuota viryklė su dviguba orkaite? Pasistenkite, kad ir nedidelė virtuvė atrodytų linksmiau. Išdažykite ją spalvotomis juostomis, jos visiškai pakeis tradicinę virtuvę. Raudona spalva pagyvins sienas, o žydros plytelės suteiks gaivos ir kvies prisėsti.

Nuošalesnis kampelis

Jeigu jūsų butas mažytis, itin atidžiai apgalvokite jo interjerą. Svetainės zonoje ryški raudona ir neutrali ir raminanti žalia sukurs svetingą atmosferą. Rinkitės tuos daiktus, kurie įdomūs savaime – pastatomos lentynos, raštuota kėdė, modernus kavos staliukas.

Bendros erdvės

Jei dekoruojate gyvenamąją erdvę, kurioje kambarys sujungtas kartu su virtuve ar miegamuoju, stenkitės pasirinkti tokias spalvas, kurios pabrėžtų kiekvienos dalies funkcijas. Modernumas ir jaukumas, ryškūs atspalviai padės toje pačioje erdvėje pietaujant, dirbant ir ilsintis jaustis natūraliai ir laisvai.

Raštų žaismas

Tapetai gali pakeisti jūsų gyvenimą. Skamba dramatiškai? Pabandykite papuošti sienas išsiskiriančių raštų tapetais.

Madinga mėlyna

Rinkitės tokią spalvą, kad galėtumėt išnaudoti visus jos privalumus. Pabandykite paderinti tos pačios spalvos atspalvius ir pamatysite, kaip puikiai (pavyzdžiui, kobalto, turkio, mėlynos slyvos) dera atspalviai.

Vintažinio stiliaus atgimimas

Norint įrengti mažas patalpas, jas dekoruoti, susiduriama su rimtais iššūkiais – kaip padaryti, kad ankštos patalpos atrodytų solidžiau, gražiau? Kaip įkomponuoti miegamąją erdvę, kur į rengti darbo vietą ir taip toliau… Apgalvotas dizainas trūkstant erdvės itin svarbus. Galite dekoruoti moderniai ir nudažyti sienas tamsiai mėlyna spalva. Sienose įmontuotos spintos ar lentynos – tikras lobis, į jas galima sudėti tiek daug daiktų.

Tamsu ir paslaptinga

Jei mėgstate originalumą ir nebijote rizikuoti, galite paeksperimentuoti juoda spalva. Pažaiskite atspalviais – sodresnėmis spalvomis dažykite viršutinę dalį, o apatinę – šviesesniais tonais. Toks spalvų žaismas sukuria erdvesnės patalpos įspūdį. Rinkitės modernius ir įdomius dekoro elementus.

Ryškumas

Spalvos vaidina svarbų vaidmenį bute. Bet nebūtinai turite perdažyti sienas, keisti grindų dangą ar pirkti naują baldų komplektą. Svarbios ir kitos interjero detalės, puošmenos. Jei jos bus ryškių spalvų, interjeras bus gyvesnis.

Nepamirškite ir pilkos spalvos

Pilka spalva gali suteikti kambariui netikėtumo – nudažykite vieną sieną pilkai, tai padės išryškinti detales. Kambarį paįvairins sieninės lentynos – ant jų galima sudėti įvairias nuotraukas.

Žalia

Kad kambarys, nesvarbu, koks mažas bebūtų, turėtų savo stilių, svarbu parinkti spalvinius akcentus. Gaivios žalios spalvos detalės erdvei suteiks išskirtinumo.

Spalvų įvairovė

Prieš rinkdamiesi spalvas, gerai įsižiūrėkite. Miegamoji zona, įsprausta kampe, tiesiog šaukiasi spalvų. Keli tonai papildo vienas kitą ir suteikia erdvei kambario kambaryje vaizdą.

Jei virtuvė taip pat sujungta su kambariu, taip pat galima ją išskirti skirtingomis spalvomis. Pavyzdžiui, viena virtuvės siena - ryškiai žydra. Baltos spintelės pabrėžia spalvos ryškumą.

Keletas baldų – fotelis, sieninis staliukas, toršeras – padės sukurti darbo erdvę, kur galima ramiai paskaityti, pasikalbėti.

Pagyvinkime prieškambarį

Tai padaryti galima įterpiant skirtingo rašto plytelę, žydrais atspalviais dekoruojant sienas, paieškant įdomių detalių.

Vonios kambarys

Vonios kambaryje taip pat galima pažaisti netikėtomis spalvomis. Pabandykite papuošti koraliniais atspalviais grindis, o sienas dekoruokite tamsia spalva.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)