Pateikiame patarimus, norintiems šių mažų kenkėjų savo virtuvės spintelėse šį sezoną išvengti.

Palaikykite namuose švarą

Peles traukia namai, kuriuose jos randa maisto. Išvalykite kiekvieną namų kampelį, kad pelės nerastų nė trupinėlio maisto jūsų namuose. Ant švarių grindų bei kitų paviršių užpurškę pipirmėčių aliejaus, namams suteiksite gaivaus, natūralaus kvapo, kuris graužikus atbaidys.

Maistą laikykite sandariai įpakuotą

Jeigu namuose turite grūdų, kurie dažniausiai laikomi maišeliuose, nusipirkite sandarių indelių. Pelės grūdų kvapo neužuos, taigi į jūsų virtuvės spinteles taip pat nelankstys.

Išmėginkite ultragarsą

Galite nusipirkti į elektros lizdą įjungiamus įtaisus, skleidžiančius ultragarsinį pypsėjimą, kurio graužikai nekenčia ir kuris žmonėms ar katėms bei šunims yra negirdimas.

Namuose išdėliokite cinamono lazdelių

Cinamonas aromatas yra labai stiprus ir aštrus aromatą, taigi pelės jo nemėgsta. Cinamonų lazdeles suriškite kartu ir sudėkite jas į stalčius.

Įsigykite arba pasiskolinkite iš draugo katę

Katės yra medžiotojos iš prigimties, taigi šio augintinio laikymas savo namuose peles gali išgąsdinti. Tačiau nepamirškite, kad ne visos katės yra gimusios plėšrūnėmis. Katės praleidžiančios daug laiko lauke yra labiau linkusios susirasti sau maistą nei katės, leidžiančios laiką namuose.

Lauko šiukšlių dėžę pastatykite kuo toliau nuo namų

Pelės užuodžia iš šiukšlių dėžių sklindantį maisto likučių kvapą. Jeigu šiukšles laikysite kuo toliau nuo savo namų, tikimybė, kad namuose sulauksite graužikų, sumažės.

Šaltinis
Temos
Anglija.today