Virš virtuvės salos paprastai ant lubų kabinamas gartraukis, tačiau šį sezoną siekiama šį derinį pateikti kuo patraukliau, netikėčiau ir meniškiau. Taigi gartraukiai tampa panašesni į apšvietimo sprendimus, juolab kad ši funkcija į juos ir integruojama, dažniau iš estetinių ir stilistinių, nei praktinių paskatų.
2016 – 2017 m. sezonui rekomenduojamos medžiagos virtuvės darbastaliui
Virtuvių plautuvių ir darbastalių tendencijose vyrauja darbastaliai iš vadinamojo dirbtinio akmens (angl. „solid surface“), pavyzdžiui, iš vientisos „Corian“ (dirbtinis arba akrilinis akmuo), „Hi-Macs“ (natūralių mineralų ir akrilo polimerų mišinio apdailos medžiaga) arba „Durat“ (ekologiška medžiaga iš perdirbto plastiko) medžiagos.
Dirbtinio akmens masės darbastalius šį sezoną pristato įvairūs dizaineriai ir prekės ženklai – galima rinktis iš įvairių spalvų ir stilių, pagamintų iš akrilo ar poliesterio, su įmontuota plautuve ar be jos. Ši tendencija rinkoje yra vyraujanti.
Ir tai nenuostabu: tokių darbastalių kaina prieinama, juos lengva prižiūrėti, jie tinka sąlyčiui su maistu, be to, nors jie nėra 100 proc. atsparūs karščiui ir įbrėžimams, jie nėra labai pažeidžiami, be to, dėmes ir įbrėžimus lengva pašalinti poliruojant ar šveičiant švitriniu popieriumi.
Nereikėtų nuvertinti ir estetinės tokio sprendimo pusės: juk galimybė turėti vientisą darbastalį ir į jį integruotą plautuvę yra labai praktiškas ir patrauklus sprendimas.
Tokie darbastaliai siūlomi ir aukštesnės, ir vidutinės klasės pirkėjams. Nerūdijantis plienas yra atsparus karščiui ir įbrėžimams, lengvai prižiūrimas, labai higieniškas ir elegantiškas.
Projektuodami stalčius ir spinteles, dizaineriai siekia diskretiškumo, lengvo priėjimo prie pačių tolimiausių kampų ir be abejo praktiškumo. Siekiant kuo ekonomiškiau ir protingiau išnaudoti erdvę ir užtikrinti, kad virtuvėje būtų kuo mažiau galvos traumų, spintelės projektuojamos ne su įprastomis varstomomis, bet su susukamomis ar į viršų pakeliamomis durelėmis. Taip sumaniai užtikrinamas maksimalus komfortas.