Virš virtuvės salos paprastai ant lubų kabinamas gartraukis, tačiau šį sezoną siekiama šį derinį pateikti kuo patraukliau, netikėčiau ir meniškiau. Taigi gartraukiai tampa panašesni į apšvietimo sprendimus, juolab kad ši funkcija į juos ir integruojama, dažniau iš estetinių ir stilistinių, nei praktinių paskatų.

2016 – 2017 m. sezonui rekomenduojamos medžiagos virtuvės darbastaliui

Virtuvių plautuvių ir darbastalių tendencijose vyrauja darbastaliai iš vadinamojo dirbtinio akmens (angl. „solid surface“), pavyzdžiui, iš vientisos „Corian“ (dirbtinis arba akrilinis akmuo), „Hi-Macs“ (natūralių mineralų ir akrilo polimerų mišinio apdailos medžiaga) arba „Durat“ (ekologiška medžiaga iš perdirbto plastiko) medžiagos.

Taikant šią techniką vizualiai sukuriama vientiso tarsi ore kabančio paviršiaus iliuzija – plautuvė ir darbastalis atrodo glotniai sujungti, be matomų siūlių. Siūlomi įvairių spalvų dekoro sprendimai, puikiai derantys prie madingos betoninės ar keraminės virtuvinių spintelių durelių apdailos, kuri šį sezoną bus itin madinga.

Dirbtinio akmens masės darbastalius šį sezoną pristato įvairūs dizaineriai ir prekės ženklai – galima rinktis iš įvairių spalvų ir stilių, pagamintų iš akrilo ar poliesterio, su įmontuota plautuve ar be jos. Ši tendencija rinkoje yra vyraujanti.

Ir tai nenuostabu: tokių darbastalių kaina prieinama, juos lengva prižiūrėti, jie tinka sąlyčiui su maistu, be to, nors jie nėra 100 proc. atsparūs karščiui ir įbrėžimams, jie nėra labai pažeidžiami, be to, dėmes ir įbrėžimus lengva pašalinti poliruojant ar šveičiant švitriniu popieriumi.

Nereikėtų nuvertinti ir estetinės tokio sprendimo pusės: juk galimybė turėti vientisą darbastalį ir į jį integruotą plautuvę yra labai praktiškas ir patrauklus sprendimas.

Kita karšta darbastalių tendencija šį sezoną bus darbastaliai iš nerūdijančio plieno. Kelis dešimtmečius tokie darbastaliai buvo klasikinis profesionalios virtuvės sprendimas, o dabar jie sėkmingai įžengia ir į namų virtuvių interjerą.

Tokie darbastaliai siūlomi ir aukštesnės, ir vidutinės klasės pirkėjams. Nerūdijantis plienas yra atsparus karščiui ir įbrėžimams, lengvai prižiūrimas, labai higieniškas ir elegantiškas.

Projektuodami stalčius ir spinteles, dizaineriai siekia diskretiškumo, lengvo priėjimo prie pačių tolimiausių kampų ir be abejo praktiškumo. Siekiant kuo ekonomiškiau ir protingiau išnaudoti erdvę ir užtikrinti, kad virtuvėje būtų kuo mažiau galvos traumų, spintelės projektuojamos ne su įprastomis varstomomis, bet su susukamomis ar į viršų pakeliamomis durelėmis. Taip sumaniai užtikrinamas maksimalus komfortas.

Pakabinamos spintelės su lengvai pakeliamomis ar susukamomis durelėmis ypač tinka mažesnėse virtuvėse, uždarytos jos neapkrauna erdvės, o atidarytos nesukelia galvos traumų pavojaus. Be to, tai labai praktiškas sprendimas, nes tokia virtuvė visada atrodo tvarkinga ir stilinga, joje daug erdvės.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją