Anot JAV Aplinkos apsaugos agentūros, ore nenuodingi terpenai gali sureaguoti su deguonimi ir suformuoti nuodingą junginį.

Oro gaivikliai yra itin susiję su daugeliu lakių organinių junginių, tokių kaip azoto dioksidas. Šio chemikalo koncentracija yra nuo 2 iki 5 kartų didesnė viduje nei lauke ir gali sukelti kai kuriems gyvūnams vėžį. Kai kurie gaivikliai turi paradichlorbenzeno, nuodingo chemikalo, kurio būna ir kandims naikinti skirtuose rutuliukuose.

Valant vonią ar purškiant oro gaiviklį, jums neturėtų darytis bloga, vis dėlto, dėl atsargumo privalote leisti orui cirkuliuoti patalpoje. Iššveitę vonią ar virtuvę, atverkite langus, kad patalpa išsivėdintų. Profesionalias namų valymo paslaugas teikiantys žmonės turėtų ypač atidžiai stebėti, kad neįkvėptų pavojingo sveikatai chemikalų kiekio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją