Dizaineriai rekomenduoja tokius derinius:

Skirtingų atspalvių raudona

Raudonai dekoruojant biblioteką, sienos keletą kartų buvo išdažytos ryškia raudona spalva, jų pakraščiai – rudesne raudona, kad būtų sukurtas nežymus kontrastas, tarsi šešėliai. Šis derinys įspūdingas, ryškus, tačiau netiks kambariams, kuriuose norėsite atsipalaiduoti, nes raudona pažadina energiją, skatina veikti.

Pilka su raudonmedžio (rusvai raudona)

Pilka spalva (Parmos atspalvis) – tai švelni, primenanti vandenyną ar dangų, spalva. Jos derinys su raudonmedžio rausva spalva kiek netikėtas, jis nedaro tokio įspūdžio, kaip žydra su balta.

Norint pagyvinti pilką spalvą, galima rinktis raudonmedžio arba šokolado rudumo atspalvius, toks derinys panašus į žemės ir pilko dangaus derinį. Tokios sienos tinka prie tamsių baldų, juos pagyvina.

Pilka ir levandų

Name prie vandenyno toks spalvų derinys buvo panaudotas virtuvės dekoravimui. Sienos buvo išdažytos pilka spalva, kuri priklausomai nuo šviesos keitėsi į žydrai pilką ar žalsvai pilką. Apvadams buvo pasirinkta švelni šviesi levandų spalva. Ji tokia nežemiška ir spinduliuojanti, tarsi šviestų iš vidaus.

Žydra ir žalia

Gražus blyškios žydros spalvos derinys su žalios spalvos apvadu. Jis primena besikeičiančias vandenyno spalvas saulėtą dieną, ar jūros mirgėjimą vaikščiojant paplūdimiu. Galima dar pritaikyti kobalto mėlynumo ar prislopintą rožinę spalvas – toks derinys atrodys labai jausmingai.

Žydra ir žydra

Tai klasikinis derinys, kai dangaus žydrumo sienas įrėmina debesų atspalvio žydra. Tai kaip vandenynų žydruma, kurioje atsispindi vėlyvos popietės dangus. Abu atspalviai turi šiek tiek pilkų tonų, toks metalo gaivumas neleis šiai spalvai pasenti. Toks derinys kuria laimės ir ramybės įspūdį.

Baklažano ir pilkai žalsva

Baklažano spalvos sienos sukuria gilios erdvės įspūdį, panašiai kaip Marko Rothko paveiksluose. Šie sodrūs atspalviai atrodo prabangiai. Reikia drąsos derinant šį atspalvį su pilkai žalsvu atspalviu. Gal toks derinys netiks miegamojo ar svetainės dekoravimui, bet darbo kambarys ar biblioteka atrodys įdomiai ir originaliai.

Žalia ir ruda

Tai bene natūraliausias derinys, todėl šios spalvos taip dera tarpusavyje. Pavyzdžiui, žali lapai ir rudas medžio kamienas... Šios spalvos tarsi gydo – raminančią blyškiai žalią paryškina riešutų rusvumo ruda. Toks derinys nuteikia raminančiai. Šios spalvos tiktų mažesnio kambario, vietos, kur jūs klausotės muzikos ar skaitote, sienų dažymui. Tokia aplinka nukels jus į svajonių pasaulį.

Melsva ir pilka

Pilka ir melsva - tai santūrios ir minkštos spalvos, sukuriančios švelnią kombinaciją. Sienas galite nudažyti šviesiai melsva spalva, o pakraščiuose naudoti pilkus tonus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)