Ko gero galvojame, kad prekę parsinešus iš parduotuvės namo, šie maišeliai nebereikalingi, be to, mus gąsdina ant jų didelėmis raidėmis užrašytas „DO NOT EAT“ („Nepraryti“) užrašas, tad stengiamės kuo greičiau jų atsikratyti.

Žinoma, maišelių turinio jokiu būdu negalima valgyti, o maišelius privaloma laikyti kūdikiams ir gyvūnams nepasiekiamoje vietoje – labiausiai dėl to, kad žirneliais galima užspringti. Tačiau jie visiškai nėra nuodingi.

Drėgmę sugeriančiuose maišeliuose yra medžiagos, vadinamos silicio dioksidu – netoksiško inertinio sausiklio, kuris sugeria drėgmę. Būtent dėl šios savybės jie labai praverčia buityje.

Metro.co.uk pateikia kelias idėjas, kaip namuose galima panaudoti silicio gelio maišelius.

Gali išgelbėti sudrėkusį telefoną

Pasirodo, ryžiai nėra vienintelis būdas išgelbėti telefoną, kuris netyčia įkrito į unitazą. Palaikius sudrėkusį telefoną sandariai uždarytoje talpoje kartu su silicio maišeliais, drėgmė iš jo pasišalins 10 kartų veiksmingiau nei naudojant ryžius.

Padeda išsaugoti nuotraukas

Įdėjus drėgmės sugėriklį į dėžę su senomis nuotraukomis, nuotraukos bus apsaugotos nuo drėgmės, kuri gali sugadinti tą gražią nuotrauką, kurią ketinote saugoti amžinai, kad vis galėtumėte ja pasidžiaugti.

Apsaugo makiažo priemones

Įdėjus vieną ar du silicio gelio maišelius į kosmetinę, galima nebebijoti, kad pudra, šešėliai ar skaistalai sudrėks, sulips ir juos bus sunku užtepti.

Sugeria nemalonų kvapą sportiniame krepšyje

Silicis sugers sportbačiuose po treniruotės susikaupusią drėgmę – tai itin patogu, nes dauguma mūsų po treniruotės įsimetame sportbačius į krepšį ir kitą dieną (ar kitą savaitę) vėl juos nešamės į sporto salę.

Drėgnoje aplinkoje itin gerai veisiasi įvairūs mikroorganizmai, tad silicio gelio maišeliai pašalinę drėgmę tuo pačiu apsaugos sportbačius ir sportinį krepšį nuo bakterijų ir nemalonaus kvapo.

Neleidžia suplėkti rankšluosčiams

Įdėjus kelis silicio gelio maišelius tarp vonios rankšluosčių, jie nesudrėks ir neskleis nemalonaus kvapo, kurį sukelia drėgmė. Tad vonia kvepės tik švara, gaiva ir jaukumu.

Ilgiau išsaugo Helovino moliūgą

Visi žino, kad išskaptavus moliūgą likus daugiau nei dviem dienoms iki Helovino, 31 dieną jis jau būna ištižęs ir praradęs formą. Jums vėlgi pasitarnaus silicio gelio maišeliai! Įmeskite kelis drėgmę sugeriančius maišelius į išskaptuoto moliūgo vidų – jis daug ilgiau išliks šviežias ir išlaikys formą.

Apsaugo nuo drėgmės priekinį automobilio stiklą

Padėkite kelis silicio gelio maišelius ant prietaisų skydo – ant priekinio stiklo nesikaups drėgmė. Žiemą tai padės išvengti apšalusių langų. Apsišarvuokite kantrybe – gali prireikti kelių dienų, kol pajusite visą poveikį.

Padeda išsaugoti švarius ir blizgančius papuošalus

Sidabras nuo drėgmės praranda spalvą, ant jo atsiranda dėmių. Keli silicio maišeliai papuošalų dėžutėje sulėtins šį procesą.

Keli patarimai, kaip laikyti ir prižiūrėti silicio gelio maišelius

Jei gelio maišeliai nebe taip veiksmingai sugeria drėgmę kaip anksčiau, įdėkite juos į 40 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir kiek palaikykite, kad pašalintumėte drėgmę ir maišelius būtų galima vėl naudoti.

Kai nenaudojate, maišelius laikykite sandarioje talpoje, kad jie nesudrėktų ir būtų tinkami naudoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)